Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tervetuloa Kyberturvallisuuskeskuksen verkkopalveluun!

""

Varoitukset

Ei voimassaolevia varoituksia

Varoitukset
Muistathan vielä 5G ja Galileo -tapahtumamme, Harjoitusohjeen ja Tietoturvamerkin? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Jäikö mieleen kuntien kuuma kyberkesä 2019 tai Office 365 -tietomurrot? Kert...
Suomalaisille organisaatioille ja yksityisille henkilöille on tullut tällä viikolla runsaasti puheluita, jossa soittaja esiintyy Microsoftin teknisenä tukena. Soittaja väittää että uhrin tietokonee...
Tammikuun kybersää oli harmaa ja sateinen. Erilaisia huijauksia ja kalasteluviestejä raportoitiin useita. Lisäksi VPN ja Citrix etäkäyttö- ja virtuaalipalveluista löytyneitä haavoittuvuuksia käytet...
Tietoturvaosaaminen on nykyarkemme kansalaistaitoja. Tietojen ja taitojen omaksuminen alkaa älylaitteen ensikosketuksesta, ja kehitys ja jatkuu läpi elämän. Haluamme olla tukemassa niin lasten kuin...

Kriittinen haavoittuvuus OpenSMTPD-sähköpostipalvelimessa

Haavoittuvuus3/2020

Haavoittuvuus Microsoft Remote Desktop Gatewayssä

Haavoittuvuus2/2020

Tietoturvan vuosi 2019

Ovatko 5G Hackathon, Galileo Innovation Challenge, Harjoitusohje ja Tietoturvamerkki tuttuja? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Jäikö mieleen kuntien kyberkesä 2019 tai Office 365 -tietomurrot? Kertaa keskeiset kybertapahtumat vuosikatsauksestamme, ota opiksi ja tee kybervuodesta 2020 edellistä parempi.
"Vuosikatsaus somekuva"

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvallisuudesta

Ostoksille menossa? Tietoturvamerkki kertoo, että hankkimasi laite täyttää tietoturvavaatimuksemme ja pitää tietosi suojassa yleisimmiltä internetin uhilta.
"Tietoturvamerkin logo ja possu säkissä"

Turvalistit - Teijolla on pointti

Ota vastaan tietoturvan ilosanoma ja sisäistä Teijon pointit ja #turvalismit! Teijoon ja turvalisteihin pääset tutustumaan kampanjasivuillamme.
""

Spoofy - Lasten oma tietoturvapeli

""
Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Turvallisesti netissä -opas lapsille

""
Ohjeita fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön. Sisältää myös hauskoja tietoturva-aiheisia tehtäviä. Jos tulostat, muista valita "Sovita sivulle".

Selvitys 5G:n kyberturvallisuudesta (yhteenveto)

""
Virastomme on kartoittanut 5G-teknologiaan liittyviä riskejä ja selvittänyt sen mukanaan tuomia muutoksia kyberturvallisuusympäristössä. Tavoitteena on ollut ymmärtää 5G:n teknologisia, sosiaalisia ja taloudellisia kyberturvallisuusvaikutuksia niin Liikenne- ja viestintäviraston omassa toimintakentässä kuin koko yhteiskunnassa.

Turvallinen tuotekehitys - kohti hyväksyntää

""
Opas on tarkoitettu kaikille ohjelmistopohjaisten ratkaisujen kehittäjille, erityisesti salausratkaisujen tuottajille. Se sisältää parhaita käytäntöjä haavoittuvuuksien ja muiden yleisimpien ongelmien välttämisestä ohjelmistotuotannossa.

Kyberharjoitusohje

""
Harjoitteleeko organisaatiosi kyberkriisien varalta? Uuden harjoitusohjeemme avulla saatte eväitä harjoitustoimintanne kehittämiseen.