Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tervetuloa Kyberturvallisuuskeskuksen verkkopalveluun!

""

Varoitukset

Ei voimassaolevia varoituksia

Varoitukset
Kyberturvallisuuskeskuksen CERT-toiminnon yleinen avain (NCSC-FI Incident Response), tiedotteiden allekirjoittamiseen käytetty avain (NCSC-FI Advisory Signing Key) ja uutiskoosteen allekirjoittamis...

10 tietoturvanäkymää vuodelle 2020

Tietoturvan lähitulevaisuus näyttää melko poutaiselta. Arviomme mukaan esimerkiksi kyberturvallisuuden vaikutukset liiketoimintaan on selvästi huomattu. Samoin henkilöstön valveutuneisuuden yhteys ...
Jos tunnistat verkkohuijaukset, päivität älylaitteesi ja käytät hyviä salasanoja, tärkeät tietosi pysyvät turvassa. Työpaikalla oman tietoympäristön ja käytössä olevien sovellusten sekä järjestelmi...
Joulukuussa kyberilmastoa hallitsi harmaus ja tihkusade. Moni kybersäässä seurattava ilmiö on Suomessa vaikutuksiltaan vähäisempi muuhun maailmaan verrattuna. Tavoitteemme kyberturvallisesta Suomes...

Spoofy - Lasten oma tietoturvapeli

Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.
""

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvallisuudesta

Ostoksille menossa? Tietoturvamerkki kertoo, että hankkimasi laite täyttää tietoturvavaatimuksemme ja pitää tietosi suojassa yleisimmiltä internetin uhilta.
"Tietoturvamerkin logo ja possu säkissä"

Turvalistit - Teijolla on pointti

Ota vastaan tietoturvan ilosanoma ja sisäistä Teijon pointit ja #turvalismit! Teijoon ja turvalisteihin pääset tutustumaan kampanjasivuillamme.
""

Kyberharjoitusohje

Harjoitteleeko organisaatiosi kyberkriisien varalta? Uuden harjoitusohjeemme avulla saatte eväitä harjoitustoimintanne kehittämiseen.
""

Pilvipalveluiden turvallisuuden arviointikriteeristö, PiTuKri

PiTuKri saatavissa myös englanninkielisenä versiona verkkosivuiltamme.
""

Turvallinen tuotekehitys - kohti hyväksyntää

""
Opas on tarkoitettu kaikille ohjelmistopohjaisten ratkaisujen kehittäjille, erityisesti salausratkaisujen tuottajille. Se sisältää parhaita käytäntöjä haavoittuvuuksien ja muiden yleisimpien ongelmien välttämisestä ohjelmistotuotannossa.

Turvallisesti netissä -opas lapsille

""
Ohjeita fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön. Sisältää myös hauskoja tietoturva-aiheisia tehtäviä. Jos tulostat, muista valita "Sovita sivulle".

Selvitys 5G:n kyberturvallisuudesta (yhteenveto)

""
Virastomme on kartoittanut 5G-teknologiaan liittyviä riskejä ja selvittänyt sen mukanaan tuomia muutoksia kyberturvallisuusympäristössä. Tavoitteena on ollut ymmärtää 5G:n teknologisia, sosiaalisia ja taloudellisia kyberturvallisuusvaikutuksia niin Liikenne- ja viestintäviraston omassa toimintakentässä kuin koko yhteiskunnassa.

Tietoturvan vuosi 2018

""
Kattava läpileikkaus vuoden 2018 kybermaailman ilmiöistä ja tapahtumista - kotimaisesta näkökulmasta