Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tukea poikkeusolojen tietoturvaan

Tutustu vinkkeihin
""

Varoitukset

Ei voimassaolevia varoituksia

Varoitukset
Postin nimissä liikkuu nyt tietojenkalastelua ja tilausansahuijauksia tekstiviestien välityksellä. Huijaustyyppejä on ainakin kolme. Ethän avaa mitään linkkejä harkitsematta, koska vastaan voi tull...
Huhtikuussa monet tutut ilmiöt joko nostivat päätään tapahtumamäärällään tai edistyneillä toimintatavoillaan. Aiemmin laskeneiden Office 365 -tietomurtojen määrä nousi takaisin alkuvuoden tasolle. ...
WhatsApp-tilien vahvistuskoodeja kalastellaan Suomessa. WhatsAppin käyttäjien on tärkeää tunnistaa tekstiviestillä lähetettävien vahvistuskoodien kalasteluyritykset ja suojautua kalasteluyrityksilt...
Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, Digipooli ja Huoltovarmuuskeskus tuottavat poikkeustilan aikana yhteistyössä digialan tilannekuvaa. Erityisenä painopisteenä on turvata terve...

Kriittinen StrandHogg 2.0 -haavoittuvuus Android-laitteissa

Haavoittuvuus16/2020

Kaksi haavoittuvuutta ISC BIND 9 -nimipalvelimessa

Haavoittuvuus15/2020

SaltStack Salt -hallintakehikossa kriittisiä haavoittuvuuksia

Haavoittuvuus13/2020

Poikkeusolojen tietoturva - ohjeita organisaatioille ja yrityksille

Ajankohtaista tietoa kyberturvallisuudesta ja neuvoja organisaation tietoturvasta huolehtimiseen
""

Turvallisesti netissä -oppaat lapsille ja huoltajille

Poikkeusaikoina netti on kätevä tapa hoitaa koulutehtäviä, pelata, pitää yhteyttä kavereihin ja vaikkapa isovanhempiin. Valitettavasti netillä on myös varjopuolensa: kaikki eivät ole liikkeellä hyvin aikein eivätkä puhu totta. Oppaamme auttavat lasta toimimaan netissä turvallisesti.
""

Turvalistit - Teijolla on pointti

Ota vastaan tietoturvan ilosanoma ja sisäistä Teijon pointit ja #turvalismit! Teijoon ja turvalisteihin pääset tutustumaan kampanjasivuillamme.
""

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvallisuudesta

Ostoksille menossa? Tietoturvamerkki kertoo, että hankkimasi laite täyttää tietoturvavaatimuksemme ja pitää tietosi suojassa yleisimmiltä internetin uhilta.
"Tietoturvamerkin logo ja possu säkissä"

Spoofy - Lasten oma tietoturvapeli

""
Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Tietoturvan vuosi 2019

"Vuosikatsaus somekuva"
Ovatko 5G Hackathon, Galileo Innovation Challenge, Harjoitusohje ja Tietoturvamerkki tuttuja? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Kertaa keskeiset kybertapahtumat vuosikatsauksestamme, ota opiksi ja tee kybervuodesta 2020 edellistä parempi.

Selvitys 5G:n kyberturvallisuudesta (yhteenveto)

""
Virastomme on kartoittanut 5G-teknologiaan liittyviä riskejä ja selvittänyt sen mukanaan tuomia muutoksia kyberturvallisuusympäristössä. Tavoitteena on ollut ymmärtää 5G:n teknologisia, sosiaalisia ja taloudellisia kyberturvallisuusvaikutuksia niin Liikenne- ja viestintäviraston omassa toimintakentässä kuin koko yhteiskunnassa.

Turvallinen tuotekehitys - kohti hyväksyntää

""
Opas on tarkoitettu kaikille ohjelmistopohjaisten ratkaisujen kehittäjille, erityisesti salausratkaisujen tuottajille. Se sisältää parhaita käytäntöjä haavoittuvuuksien ja muiden yleisimpien ongelmien välttämisestä ohjelmistotuotannossa.

Kyberharjoitusohje

""
Harjoitteleeko organisaatiosi kyberkriisien varalta? Uuden harjoitusohjeemme avulla saatte eväitä harjoitustoimintanne kehittämiseen.