Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tukea arjen tietoturvaan poikkeusolojen jälkeen

Tutustu turvallisuusoppaaseen
""

Varoitukset

Ei voimassaolevia varoituksia

Varoitukset
Microsoft korjasi erittäin kriittisen Zerologon -haavoittuvuuden (CVE-2020-1472) elokuun 2020 turvallisuuspäivityksien yhteydessä. Reilu kuukausi myöhemmin haavoittuvuuden hyväksikäyttömenetelmä tu...
Mistä huijauspuheluissa on kyse? Mitä tarkoittaa monivaiheinen tunnistautuminen? Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijat vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin #tietoturvatorstai-videoissa.
Elokuun sää oli sateinen, ja julkaisimme varoituksen Emotet-haittaohjelmasta. Varoitus on edelleen voimassa. Elokuussa moni palasi lomilta ja tämä näkyi myös Kyberturvallisuuskeskuksen saamissa ilm...
Onko organisaatiosi kiinnostunut kyberharjoittelun aloittamisesta, mutta ette vielä tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Kyberturvallisuuskeskus tukee säännöllisesti organisaatioiden harjoittelua. Olemm...

Kriittinen haavoittuvuus vBulletin:ssa

Haavoittuvuus27/2020

Treckin TCP/IP-toteutuksesta on löydetty lukuisia haavoittuvuuksia

Haavoittuvuus20/2020

Tutustu kybersäähän!

Näkyykö huijausrintamalla myrskypilviä? Paistaako aurinko tietoturva-alan kehitykselle? Kybersää kertoo kuluneen kuukauden tärkeimmistä tietoturvailmiöistä.
""

Tietoturvaohjeita yksityishenkilöille

Miten tunnistat nettihuijauksen? Millainen on hyvä salasana? Oppaistamme saat neuvoja tietoturvan parantamiseen kotona ja työpaikalla.
""

Tietoturvaohjeita organisaatioille ja yrityksille

Hyvin rakennettu kyberturvallisuus suojaa organisaation toimintakykyä. Tälle sivulle on koottu ohjeita organisaation tietoturvan parantamiseksi.
""

Ohjeita tietoturva-ammattilaisille

Tälle sivulle koottujen oppaiden avulla tietoturva-ammattilainen voi päivittää omaa osaamistaan.
""

Spoofy - Lasten oma tietoturvapeli

""
Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Tietoturvan vuosi 2019

"Vuosikatsaus somekuva"
Ovatko 5G Hackathon, Galileo Innovation Challenge, Harjoitusohje ja Tietoturvamerkki tuttuja? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Kertaa keskeiset kybertapahtumat vuosikatsauksestamme, ota opiksi ja tee kybervuodesta 2020 edellistä parempi.

Toimi näin, jos havaitset tietoturvapoikkeaman

Kuvituskuva
Murtauduttiinko sähköpostiisi, saitko oudon linkin tekstiviestillä, tuliko koneellesi haittaohjelma? Kun tietoturvapoikkeama osuu kohdalle, siitä on hyvä ilmoittaa sekä viranomaisille että omalle IT-tuelle. Neuvomme, kuinka teet ilmoituksen eri viranomaisille.

Nasevia neuvoja tiliesi turvaamiseksi

""
Verkkopalveluissa käytettäviä tilejä yritetään murtaa ja ottaa haltuun usein eri keinoin. Tähän artikkeliin on koostettu lyhyet ohjeet ennakkoon suojautumisen kannalta, sekä mitä tehdä murron tapahduttua.

Kyberharjoittelusta hyötyvät kaikki!

"ihmisiä toimistossa -kuvituskuva"
Uhkaavien tilanteiden kyberharjoittelu on yksi halvimmista ja helpoimmista tavoista ylläpitää turvallisuutta. Kyberturvallisuuskeskuksen harjoitustoiminta voi auttaa organisaatiosi harjoittelun alkuun ja tukee myös kokeneempia kyberharjoittelijoita.