Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tukea poikkeusolojen tietoturvaan

Tutustu vinkkeihin
""

Varoitukset

Ei voimassaolevia varoituksia

Varoitukset
Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut yhdessä keskusrikospoliisin kanssa tiedotteen etäopiskeluympäristöihin kohdistuneista haitanteon yrityksistä. Vaikka yritykset e...
Elämme aikoja, jolloin etätyön määrä on lisääntynyt ja moni työntekijä on siirtynyt kotitoimistoon. Myös suuri osa koululaisista on aloittanut etäopiskelun. Vaikka kotona työskentely lisääntyy, Suo...
Huijausviestien ja haittaohjelmien levittäjät käyttävät usein hyväkseen ajankohtaisia, tunteita herättäviä aiheita ihmisten huijaamiseen. Nyt aiheena on koronavirus, joka on valjastettu osaksi huij...
Helmikuun kybersää oli ankea ja huijausrintamalla myrskysi. Päätään nostivat teknisenä tukena esiintyneet huijaussoittajat sekä uskottavat laskutuspetokset. Myös tuttujen Office 365 -tietomurtojen ...

Kriittinen haavoittuvuus Microsoftin SMBv3-toteutuksessa

Haavoittuvuus7/2020

Tietoturvan vuosi 2019

Ovatko 5G Hackathon, Galileo Innovation Challenge, Harjoitusohje ja Tietoturvamerkki tuttuja? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Jäikö mieleen kuntien kyberkesä 2019 tai Office 365 -tietomurrot? Kertaa keskeiset kybertapahtumat vuosikatsauksestamme, ota opiksi ja tee kybervuodesta 2020 edellistä parempi.
"Vuosikatsaus somekuva"

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvallisuudesta

Ostoksille menossa? Tietoturvamerkki kertoo, että hankkimasi laite täyttää tietoturvavaatimuksemme ja pitää tietosi suojassa yleisimmiltä internetin uhilta.
"Tietoturvamerkin logo ja possu säkissä"

Turvalistit - Teijolla on pointti

Ota vastaan tietoturvan ilosanoma ja sisäistä Teijon pointit ja #turvalismit! Teijoon ja turvalisteihin pääset tutustumaan kampanjasivuillamme.
""

Spoofy - Lasten oma tietoturvapeli

""
Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Turvallisesti netissä -opas lapsille

""
Ohjeita fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön. Sisältää myös hauskoja tietoturva-aiheisia tehtäviä. Jos tulostat, muista valita "Sovita sivulle".

Selvitys 5G:n kyberturvallisuudesta (yhteenveto)

""
Virastomme on kartoittanut 5G-teknologiaan liittyviä riskejä ja selvittänyt sen mukanaan tuomia muutoksia kyberturvallisuusympäristössä. Tavoitteena on ollut ymmärtää 5G:n teknologisia, sosiaalisia ja taloudellisia kyberturvallisuusvaikutuksia niin Liikenne- ja viestintäviraston omassa toimintakentässä kuin koko yhteiskunnassa.

Turvallinen tuotekehitys - kohti hyväksyntää

""
Opas on tarkoitettu kaikille ohjelmistopohjaisten ratkaisujen kehittäjille, erityisesti salausratkaisujen tuottajille. Se sisältää parhaita käytäntöjä haavoittuvuuksien ja muiden yleisimpien ongelmien välttämisestä ohjelmistotuotannossa.

Kyberharjoitusohje

""
Harjoitteleeko organisaatiosi kyberkriisien varalta? Uuden harjoitusohjeemme avulla saatte eväitä harjoitustoimintanne kehittämiseen.