Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Internetissä kohtaamamme henkilöt voivat olla myös aivan muuta kuin mitä he väittävät. Henkilöt ja henkilöllisyydet voivat olla tekaistuja, digitaalisin keinoin muunneltuja tai siellä voidaan esiintyä sinulle tuttuna henkilönä, vaikkapa äitinäsi. Meitä yritetään huijata sosiaalisen manipuloinnin keinoin. Se on Euroopan tietoturvakuukauden teema tänä vuonna. Esittelemme vinkkejä ja neuvoja, miten sinä voi suojautua sosiaaliselta manipuloinnilta.

Euroopan tietoturvakuukauden teemana on tänä vuonna sosiaalinen manipulointi. Lokakuun kampanjassa pureudutaan sosiaalisen manipuloinnin maailmaan. Seuraa kampanjaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #BeSmarterThanAHacker ja #CyberSecMonth. Euroopan tietoturvakuukausi näkyy myös Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, joissa vinkkejä ja tietoa suomeksi. 

Euroopan kyberturvallisuuskuukautta vietetään vuosittain lokakuussa. Kampanjan tarkoituksena on edistää EU:n kansalaisten ja organisaatioiden kyberturvallisuutta. Kampanjaa koordinoivat Euroopan unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA) ja Euroopan komissio, ja sitä tukevat EU:n jäsenvaltiot ja sadat yhteistyökumppanit kansalaisjärjestöistä yliopistoihin ja yrityksiin. Vaikka kuukausi on lopuillaan, vinkit ovat käyttökelpoisia pitkään.

Tämän vuoden Euroopan kyberturvallisuuskuukauden kampanjassa sukellamme syvälle sosiaalisen manipuloinnin maailmaan, jossa kyberrikolliset käyttävät nokkelia manipulointitaktiikoita murtaakseen tietoturvasuojauksemme. Tutustutamme sinut sosiaalisen manipuloinnin maailmaan esimerkiksi tietojenkalasteluviesteihin ja huijauksiin, joissa esiinnytään toisena henkilönä. Paljastamme hakkereiden käyttämät taktiikat ja annamme sinulle mahdollisuuden tunnistaa ja tehdä tyhjäksi kyberrikollisten ponnistelut.