Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Toukokuun kybersäässä sosiaalisen median tilimurrot aiheuttivat salamointia

Tietoturva Nyt!

Toukokuun kybersää oli huijauspuhelujen ja erilaisten haavoittuvuuksien myötä sateinen. Myös myrskyä oli ilmassa, kun ilmoitusmäärät sosiaalisen median tilien murroista kasvoivat merkittävästi. Toukokuun kybersään pitkän aikavälin tarkastelussa on vuorossa puolijohdepula.

Kybersäätilat, sama kuva löytyy PDF-tiedostosta

Ilmoitukset sosiaalisen median tilimurroista kasvoivat

Toukokuussa nähtiin valtavaa kasvua sosiaalisen median tilimurtojen ilmoitusmäärissä. Toukokuussa ilmoitusten määrä kasvoi noin 300 prosenttia alkuvuoden keskiarvoon verrattuna. Liikkeellä oli myös kaksoishuijauksia, joissa henkilö saa tekstiviestitse tai puhelimitse useamman yhteydenoton, joissa varoitetaan hänen rahojensa olevan vaarassa, ja kehotetaan siirtämään ne turvatilille.

Tutustu sähköisen tunnistuksen uusiin vaatimuksiin ja Kybermittarin uuteen versioon

Kesällä 2023 astuvat voimaan uudet vahvan sähköisen tunnistuksen vaatimukset. Uusien vaatimusten tavoitteena on tehdä sähköisestä asioinnista entistä turvallisempaa. Tutustu uusiin vaatimuksiin:

Kybermittarista on julkaistu uusi versio, joka on muodostunut käyttäjiltä saadun palautteen myötä. Uudet tukimateriaalit löytyvät verkkosivuiltamme (Ulkoinen linkki). Kesän ja syksyn aikana järjestämme koulutuksia, joissa jaamme lisätietoa Kybermittarin käytöstä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä (Ulkoinen linkki).