Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Heinäkuun kybersäässä haavoittuvuudet aiheuttivat sateisuutta

Tietoturva Nyt!

Kyberrikolliset eivät lomaile, joten heinäkuussakin nähtiin monenlaisia tapahtumia tietoturvan maailmassa. Esimerkiksi viime kuun aikana julkaistiin useita kriittisiä haavoittuvuuksia. Myös pankkitunnuksia kalasteltiin ahkerasti suomi.fi-viranomaispalvelun sekä pankkien nimissä.

Heinäkuun Kybersää, samat tiedot löytyy PDF-tiedostosta

Heinäkuun aikana Kyberturvallisuuskeskus teki kriittisten ohjelmistohaavoittuvuuksien kartoitustyötä. Esimerkiksi erään haavoittuvuuden tilannetta Suomessa kartoitettiin ottamalla yhteyttä yli 140 organisaatioon. Toistaiseksi ilmoituksia haavoittuvuuden hyväksikäytöstä suomalaisissa organisaatioissa ei ole tullut. Organisaatioissa olisikin hyvä kiinnittää jatkossakin huomiota siihen, että myös loma-aikoina olisi kriittisten tietoturvatoimien kuten päivitysten suorittamista osaavaa henkilöstöä paikalla.

Heinäkuisten kesäsateiden lomassa pilkisteli myös aurinko: Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin vierailu sujui verkkojen toimivuuden kannalta rauhallisissa merkeissä. Myös tietomurtojen osalta ilmoitusmäärät laskivat heinäkuussa takaisin alkuvuoden tasolle niin sosiaalisen median tilimurtojen kuin yrityssähköpostitilimurtojen osalta.

Tämän kuun Kybersäässä ovat mukana myös päivitetyt Top5-uhat. Lisäksi pitkän aikavälin tarkastelussa on tällä kertaa osallistuminen digitaalisessa ympäristössä.