Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Syyskuun Kybersäässä sateisuutta aiheuttivat huijauspuhelut sekä palvelunestohyökkäykset

Tietoturva Nyt!

Syyskuu oli huijauspuhelujen sekä palvelunestohyökkäysten värittämä. Väärennetyistä numeroista soitettuja huijauspuheluja ilmoitettiin jopa ennätysmäärä ennen lokakuun alussa voimaantullutta Traficomin määräystä. Kuukauden valonpilkahduksena olivat vähentyneet ilmoitusmäärät tietomurroista, tietomurron yrityksistä ja tietovuodoista.

Samat tiedot löytyy kybersään pdf-tiedostosta

Huijauspuhelut ja palvelunestohyökkäykset toivat sateita syyskuuhun

Syyskuussa sateisuutta ja jopa myrskyisyyttä kybersäähän toivat niin huijauspuhelujen suuri määrä, kuin palvelunestohyökkäyksetkin. Vaikka suomalaisetkin toimijat ovat saaneet osansa palvelunestohyökkäyksistä, ei hyökkäyksillä ole yleensä ollut vakavia vaikutuksia palvelujen saatavuuteen. Väärennetyistä numeroista soitettuja huijauspuheluita ilmoitettiin syyskuun aikana jopa ennätyksellisen suuri määrä. Tähän kuitenkin odotetaan muutosta, koska lokakuun alussa astui voimaan Traficomin määräys, joka velvoittaa teleoperaattorit torjumaan ulkomailta saapuvia suomalaisiksi numeroiksi väärennettyjä puheluita myös mobiilinumeroiden osalta.

Mukana päivitetyt kvartaalitilastot

Syyskuun Kybersäässä ovat mukana myös päivitetyt toimialakohtaiset havainnot sekä kvartaalitilastot palvelunestohyökkäyksistä, Autoreporter-havainnoista sekä huijaustapauksista. Pitkän aikavälin tarkastelussa on tässä kuussa kiristyshaittaohjelmien käyttö. Oikeudellisten asioiden osuudessa puhutaan niin NIS2-direktiivistä kuin Yangon tietosuojastakin.