Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönoton tukea myönnettiin 36 yritykselle

Tietoturva Nyt!

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen Kansallinen koordinointikeskus (NCC-FI) avasi 2.1.2024 Suomeen rekisteröidyille mikro- ja pk-yrityksille haettavaksi rahoitustukea modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoprojekteihin. Rahoitustukea oli jaossa yhteensä 1,5 milj. euroa. 1.3.2024 päättyneeseen hakuun saapui 160 hakemusta. Rahoitustukea haettiin yhteensä noin 6,5 milj. euron edestä.

Rahoitustukea myönnettiin 36 yritykselle ja tukisummat vaihtelivat 6 622 € - 60 000 € välillä. Rahoitustuki on harkinnanvaraista ja sitä myönnettiin hakukelpoisuuskriteerit ja rahoitusehdot täyttäville sekä parhaiten hakemusten arvioinnissa menestyneille hakijoille.

Kansalliselle koordinointikeskukselle on myönnetty Digitaalinen Eurooppa -ohjelmasta rahoitusta, jota Traficomin Kyberturvallisuuskeskus jakaa eteenpäin kolmansille osapuolille vuosien 2023–2024 aikana. Rahoitustuella vahvistetaan ensisijaisesti hakijayritysten omia valmiuksia sekä Suomen kansallista kapasiteettia ja infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä suojautumiseen.

Lisätietoja:

NCC-FI@traficom.fi