Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on avannut mikroyrityksille ja pienille ja keskisuurille yrityksille haettavaksi rahoitustukea modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon. Haku on auki 2.1.–1.3.2024 klo 16:15 asti. Haettavana on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on avannut haettavaksi rahoitustukea modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon. Rahoitustukea voivat hakea Suomeen rekisteröidyt mikroyritykset sekä pienet ja keskisuuret yritykset. Haku on auki 2.1.–1.3.2024 klo 16:15 asti.

Tukea myönnetään projekteihin, joilla kehitetään hakijayrityksen omaa toimintaa ja valmiuksia suojautua tietoturvauhkilta sekä saavutetaan pidempiaikaisia vaikutuksia tietoturvallisuuden parantamiseksi hakijayrityksessä. Osa yrityksissä tunnistetuista tietoturvaongelmista johtuu käytössä olevista vanhoista tekniikoista, jonka vuoksi tukea suunnataan modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon.

Rahoitustukea on haettavissa yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Tukea voidaan myöntää enintään 60 000 euroa per projekti. Rahoitustuki kattaa enintään 75 % projektin kokonaiskustannuksista. Rahoitustukea voi hakea 2.1.–30.9.2024 välisenä aikana toteutettaville projekteille.

Rahoitustuki on harkinnanvaraista ja sitä myönnetään hakukelpoisuuskriteerit ja rahoitusehdot täyttäville sekä parhaiten hakemusten arvioinnissa menestyville hakijoille.

Haettavana oleva rahoitustuki muodostuu kansallisesta rahoituksesta ja Digitaalinen Eurooppa -ohjelmalla rahoitetusta kyberturvallisuuden tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden kansallisen koordinointikeskuksen EU-hankkeen rahoituksesta. Kansallinen koordinointikeskus toimii Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa.