Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Selvitämme ohjelmistoturvallisuuden tilaa - vastaa kyselyyn

Tietoturva Nyt!

Kyberturvallisuuskeskus kartoittaa ohjelmistoturvallisuuden tilaa Suomessa. Nykytilanteen kartoittamisen lisäksi toivomme tietoa kipukohteista ja hyvistä käytännöistä, joilla voisimme tukea yrityksiä ja muita organisaatioita.

Kyselyn avulla kartoitamme suomalaisten organisaatioiden näkemyksiä ohjelmistoturvallisuudesta, niin ohjelmistotuotannosta kuin hankinnoistakin. Kysely on osa laajempaa selvityshanketta, jossa kartoitetaan ohjelmistoturvallisuuden tilaa Suomessa, ja jonka perustella suunnitellaan tulevia tukitoimia alalle.

Vastauksia toivotaan erityisesti liiketoiminnan vetäjiltä ja yritysjohdolta, sillä yhä useamman organisaation toiminta ja jopa olemassaolo riippuu tietotekniikan toimivuudesta. Haluammekin tietää, kuinka moni yritys kokee kyberriskit eksistentiaalisiksi uhiksi ja miten niihin suhtaudutaan johdon tasolla. Olemme myös kiinnostuneita itse ohjelmistotuotannon ja hankintojen työtavoista ja haluamme tietää, miten kyberturvallisuus toteutuu konkreettisesti.

Tässä vaiheessa selvitystyötä on jo ilmennyt, että toimiala muuttuu ja kehittyy vauhdikkaasti. Muutoksia tapahtuu niin järjestelmäarkkitehtuurissa, ohjelmistotyössä, palvelumalleissa kuin myös tietoturvallisuuden toteuttamisessa. Kehitys ei kuitenkaan ole tasaista ja toimintatavat hakevat muotoansa. Yhteistyöllä voimme vähentää kulmikkaiden pyörien uudelleenkeksimistä ja löytää ja jakaa hyviä toimintatapoja.

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja vastauksia käsitellään luottamuksellisina. Vastaajat voivat halutessansa jättää myös yhteystietonsa. Kyberturvallisuuskeskus kerää kokemuksia ja pyrkii jakamaan osaamista, joten kuulemme mielellämme hyvistä käytännöistä.