Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudalle

Tietoturva Nyt!

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin jakaman Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda. Tunnustuksen perusteluissa Keudaa kiitettiin muun muassa avoimesta viestinnästä, sen jouduttua marraskuussa 2022 kiristyshaittaohjelmalla tehdyn verkkohyökkäyksen kohteeksi.

Keudan edustajat vastaanottavat tunnustuksen lavalla

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus jaettiin 12. lokakuuta Tietoturva 2023 -seminaarissa Helsingissä. Traficomin tunnustus esimerkillisestä tietoturvaa edistävästä työstä jaettiin nyt kahdeksatta kertaa.

─ Kyberuhkat muuttavat jatkuvasti muotoaan ja ne eivät noudata maiden tai yhteiskunnan eri sektorien välisiä rajoja. Kyberuhkiin varaudutaan ja niitä torjutaan laaja-alaisessa yhteistyössä. Avoimuudella ja tiedonvaihdolla pärjäämme jo pitkälle. Jouduttuaan kiristyshaittaohjelman kohteeksi Keuda toimi ja jakoi tietoa niin avoimesti kuin se oli mahdollista tietoturvan vaarantumatta. Keudan toiminta myös tuki koko suomalaisen yhteiskunnan kyberturvallisuuden ylläpitämistä ja kehittämistä, Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa sanoo. Verkkohyökkäys saatettiin myös poliisin tutkittavaksi.

Oppien ja kokemusten jakaminen tukee kyberuhkiin varautumista

Käytännön oppien ja kokemusten jakaminen tukee muiden organisaatioiden varautumista ja valmiuksia vastata erilaisiin uhkiin.

─ Olemme erittäin kiitollisia tästä tunnustuksesta. Avoin viestintä on ollut meillä tärkeää jo heti tapauksen alusta saakka. Jakamalla tietoa avoimesti uskomme kehittävämme entistä avoimempaa turvallisuuskulttuuria ja tätä kautta parannamme omalta osaltamme koko suomalaisen yhteiskunnan kykyä vastata erilaisiin kyberuhkiin, Keudan operatiivinen johtaja Timo Hakkarainen toteaa.

Pääjohtaja Karlamaa muistuttaa viestimään avoimesti kyberturvallisuuteen liittyvissä asioissa aina kun se on mahdollista tietoturvan vaarantumatta. Nyt ja jatkossa hankalista tilanteista on mahdollista selvitä vain yhdistämällä tietoa, johon tarvitaan luottamusta viranomaisten ja yritysten välillä sekä tietysti vahvaa yhteistyötä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen Tietoturva 2023 -seminaari järjestettiin 12.10.2023 Helsingissä. Tapahtumaan oli ilmoittautunut lähes 2300 osallistujaa.

 

Lisätietoja: Trafiomin viestintä p.029 534 5648