Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Heinäkuun aikana kyberturvallisuuden alalle avautuu useita kiinnostavia EU-rahoitusmahdollisuuksia. Rahoitusmahdollisuuksia on tarjolla niin yksityisen, julkisen kuin tutkimussektorinkin toimijoille. Rahoitusta myönnetään uusien teknologioiden käyttöönottoon ja hyödyntämiseen, sekä tutkimus- innovaatio- ja kehittämistoimintaan. Myös Naton DIANA-kiihdyttämöohjelma avaa kiinnostavia mahdollisuuksia kunnianhimoisten innovatiivisten teknologioiden kehittämiseen yhteistyötyössä laajan kumppani- ja asiantuntijaverkoston kanssa.

Digitaalinen Eurooppa -rahoitusohjelma

Euroopan komission Digitaalinen Eurooppa -rahoitusohjelmassa on julkistettu kyberturvallisuussektorille suunnattuja rahoitushakuja, jotka koskevat etenkin uusien teknologioiden käyttöönottoa kyberturvallisuusvarautumisessa, EU:n kyberturvallisuussääntelyn toimeenpanoa sekä Security Operation Centereiden (SOC) toiminnan kehittämistä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Lue lisää hauista ja tutustu tarkempiin hakukriteereihin Euroopan komission hakukohtaisilla sivustoilla:

Haut avautuvat 4.7.2024 ja sulkeutuvat 21.1.2025. Huom! Osassa Digitaalinen Eurooppa -ohjelman hauista hakijana tulee olla useammista organisaatioista koostettu hankekonsortio, kun taas osassa hauista hakijana voi toimia yksittäinen organisaatio. Tarkemmat hakutiedot ja -vaatimukset löytyvät kunkin haun lisädokumenteista, jotka löytyvät hakusivulta.

Horisontti Eurooppa -rahoitusohjelma

Horisontti Eurooppa -rahoitusohjelma tarjoaa rahoitusta kvanttiturvallisen salauksen siirtymään sekä erilaisten tietoliikenneohjelmistojen ja -järjestelmien turvallisuuden kehittämiseen liittyvään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Lue lisää hauista, ja tutustu tarkempiin hakukriteereihin Euroopan komission hakukohtaisilla sivustoilla:

Molemmat haut avautuvat 27.7.2024 ja sulkeutuvat 20.11.2024. Horisontti Eurooppa hakujen hakijana on tyypillisesti kansainvälinen monialainen hankekonsortio, jossa on mukana yhteiseen hankeideaan osallistuvia organisaatioita, joilla on tosiaan täydentävää ja tukevaa osaamista.

Naton DIANA-rahoitusohjelma

Naton startup- ja pk-yrityksille suunnatun DIANA-ohjelman (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) tarkoituksena on tukea yrityksiä ja etsiä teknologisia ratkaisuja puolustus- ja turvallisuussektorin kohtaamiin haasteisiin. Haku DIANA-ohjelman yrityskiihdyttämöihin tapahtuu haastekilpailulla kesän ja syksyn 2024 aikana.

Kaikki yrityskiihdyttämöihin hyväksytyt yritykset saavat 100 000 euron avustuksen sekä kuuden kuukauden mittaisen maksuttoman liiketoiminnan kiihdytysohjelman. VTT järjestää yhdessä kumppaniensa kanssa sparraustilaisuuden suomalaisille yrityksille, jotka aikovat hakea DIANA-kiihdyttämöihin. Hae sparraustilaisuuteen 21.7.2024 mennessä. Tilaisuus järjestetään Espoon Otaniemessä. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä. (Ulkoinen linkki)

The European Defence Fund (EDF) -rahoitusohjelma

EDF-rahoitusohjelma tukee jäsenvaltioiden yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä ja yhteistoiminnallisia puolustusalan hankkeita, jotka tuottavat innovatiivisia ja yhteentoimivia puolustusteknologioita ja -laitteita.

Kyberturvallisuuteen liittyviä hakuja ovat muun muassa:

Haku on avautunut 20.6.2024 ja sulkeutuu 5.11.2024.

Lisätietoja

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää hauista, kaipaat tukea hakemuksen valmistelussa tai hankekumppaneiden löytämisessä? Kyberturvallisuuskeskuksen kansallinen koordinointikeskus (NCC-FI) auttaa mielellään hakuihin liittyvissä kysymyksissä! Ota yhteyttä Kyberturvallisuuskeskuksen kansalliseen koordinointikeskukseen: ncc-fi@traficom.fi