Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Kesäkuun kybersäässä nähtiin kesäsateita usealla rintamalla

Tietoturva Nyt!

Kesäkuun kybersää oli sateinen. Ilmoitukset sometilien murroista ovat jatkuneet korkealla tasolla. Tietojenkalastelussa käytetään yhä useammin hyväksi QR-koodien taakse laitettuja tietojenkalastelusivuja. Valonpilkahduksiakin kuitenkin mahtui joukkoon esimerkiksi pk-yrityksille suunnatun rahoitushaun auettua.

Kybersää kesäkuussa, samat tiedot löytyvät PDF-tiedostosta

M365-tilimurtoja yhä runsaasti

Ilmoitukset yrityssähköposteihin kohdistuneista murroista ovat pysyneet korkealla tasolla. Toisen vuosineljänneksen aikana Kyberturvallisuuskeskukselle ilmoitettiin yli 100 M365-tilimurtoa. M365-kalastelun on myös havaittu nopeutuvan siten, että onnistuneesta kalastelutapahtumasta rikollisten hyväksikäyttöön menee nopeimmillaan vain minuutteja.

Valonpilkahduksia kesään

Kyberturvallisuuskeskuksen Kansallisen koordinointikeskuksen (NCC-FI) järjestämä rahoitushaku modernien kyberturvallisuusratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon on avautunut pk-yrityksille. Tukea on tässä rahoitushaussa jaettavissa yhteensä 500 000 euroa. Tukea voi hakea 16.8. mennessä.

Kyberturvallisuuskeskus hyväksyttiin myös haavoittuvuuksille CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) -tunnisteita jakavaksi CNA-toimijaksi (CVE Numbering Authority). Kyberturvallisuuskeskuksen roolina on erityisesti myöntää CVE-tunnisteita kotimaisten organisaatioiden tuotteiden haavoittuvuuksille.

Kvartaalitilastot mukana

Kesäkuun kybersäässä ovat mukana myös toisen vuosineljänneksen osalta päivitetyt tilastot huijaustapauksista, Autoreporterin havainnoista sekä palvelunestohyökkäyksistä. Lisäksi tässä kuussa käydään läpi myös toimialakohtaiset nostot edellisen kolmen kuukauden ajalta.