Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Osana Euroopan kyberturvallisuuden teollisuus-, teknologia- ja tutkimusosaamiskeskusta (ECCC) ja sen kansallisten koordinointikeskusten verkostoa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus myöntää rahoitustukea kyberturvallisuushankkeisiin. Rahoitustukihakujen ajankohdista ja sisällöistä tiedotetaan tällä verkkosivulla, www.haeavustuksia.fi -palvelussa ja Euroopan komission rahoitusportaalissa.

Vuosina 2023–2024 järjestetään kaksi rahoitustukihakukierrosta

Kansalliselle koordinointikeskukselle on myönnetty Digitaalinen Eurooppa -ohjelmasta rahoitusta, jota Traficomin Kyberturvallisuuskeskus jakaa eteenpäin kolmansille osapuolille vuosien 2023–2024 aikana. Rahoitustuella vahvistetaan ensisijaisesti pk-yritysten omia valmiuksia sekä Suomen kansallista kapasiteettia ja infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä suojautumiseen. 

Vuoden 2024 rahoitustukihakukierros on päättynyt

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus avasi 2.1.2024 haettavaksi rahoitustukea modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoprojekteihin. Haku päättyi 1.3.2024 klo 16:15. Rahoitustukea pystyivät hakea Suomeen rekisteröidyt mikroyritykset sekä pienet ja keskisuuret yritykset. Tukea oli haettavissa yhteensä 1,5 milj. euroa ja sitä haettiin yhteensä noin 6,5 milj. euron edestä. Hakemuksia saapui yhteensä 160 kappaletta.

Rahoitustukea myönnettiin 36 yritykselle ja tukisummat vaihtelivat 6 622 € - 60 000 € välillä. Rahoitustuki on harkinnanvaraista ja sitä myönnettiin hakukelpoisuuskriteerit ja rahoitusehdot täyttäville sekä parhaiten hakemusten arvioinnissa menestyneille hakijoille.

Vuoden 2023 rahoitustukihakukierros päättyi 16.8.2023

16.6.–16.8.2023 auki olleella hakukierroksella rahoitustukea oli haettavissa modernien kyberturvallisuusratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon.  Rahoitustukea pystyivät hakea Suomeen rekisteröidyt pk-yritykset. Rahoitustuki oli tarkoitettu hakijayrityksen kyberturvallisuutta parantaviin toimiin. Rahoitustukea oli haettavissa yhteensä 500 000 euroa.

Rahoitustukea myönnettiin 13 hakijalle yhteensä 485 000 euroa. Rahoitustukea haettiin yhteensä noin 633 000 euron edestä. Myönnetyt rahoitustukimäärät per projekti sijoittuivat 7 640 euron ja 60 000 euron välille. Rahoitustukea myönnettiin hakukelpoisuuskriteerit ja yleiset rahoitusehdot täyttäneille hakemuksille sekä parhaiten hakemusten arviointiprosessissa menestyneille.

Rahoitustukihakukierrokset

Tutustu alta myös rahoitustukea koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin

Lisätietoa:

ncc-fi@traficom.fi

EU:n osarahoittama tunnus
Päivitetty