Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Kyberturvallisuussertifiointia yhdenmukaistetaan Euroopassa laatimalla EU:n laajuisia kyberturvallisuuden sertifiointijärjestelmiä.  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaa EU:n kyberturvallisuusasetuksen mukaisesta kansallisen kyberturvallisuussertifioinnin myöntävän viranomaisen tehtävistä. Tutustu toimintaamme ja lue lisää kyberturvallisuusasetuksesta ja eurooppalaisesta kyberturvallisuussertifioinnista.

Kansallisen kyberturvallisuussertifioinnin viranomaisen tehtävät

Tehtäviimme kuuluu vaatimusten noudattamisen valvonnan lisäksi muun muassa sertifiointijärjestelmien kehittämiseen osallistuminen. Tutustu toimintaamme.

EU:n kyberturvallisuusasetus (CSA)

Kyberturvallisuusasetus mahdollistaa EU:n laajuisten kyberturvallisuussertifikaattien hankkimisen ICT tuotteelle, palvelulle tai prosessille.

Kyberturvallisuuden sertifiointijärjestelmät

Vaatimukset kyberturvallisuussertifikaatin hankkimista, myöntämistä sekä valvontaa varten määritellään sertifiointijärjestelmässä. Tutustu valmiisiin ja valmistelussa oleviin sertifiointijärjestelmiin.
sininen lukko

Vaatimustenmukaisuuden arviointilaitokselle

Kyberturvallisuussertifikaattien myöntämiseen liittyvät edellytykset ja ohjeet löydät täältä.

Kyberturvallisuussertifikaatin hakijalle

Kyberturvallisuussertifikaatti on hyvä tapa osoittaa, että tuotteelle, palvelulle tai prosessille asetetut kyberturvallisuusvaatimukset on täytetty.
Nainen, tabletti ja näytöt

Käyttäjälle/kuluttajalle

Kyberturvallisuussertifikaatti helpottaa sertifioitujen kohteiden tietoturvaominaisuuksien vertailua keskenään.