Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Ilmoita meille

Yksityiset henkilöt, yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle niihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta tai palvelunestohyökkäyksistä, sekä näiden loukkausten yrityksistä.

Yhteydenottojen perusteella Kyberturvallisuuskeskus selvittää verkkopalveluihin, viestintäpalveluihin ja lisäarvopalveluihin kohdistuvia tietoturvaloukkauksia ja niiden uhkia, kerää tietoa näistä tapahtumista ja tiedottaa tietoturva-asioista. Kyberturvallisuuskeskus myös auttaa tietoturva-asioissa. Yleisen tietoturvatietouden lisäksi apu voi olla luonteeltaan teknistä.

Huom!

Jos olet vastaanottanut kiristysviestin, jossa sinua kiristetään terapiapalveluiden asiakkuuteen liittyvien tietojen vuotamisella, sinun ei tarvitse tehdä tietoturvaloukkausilmoitusta Kyberturvallisuuskeskukselle, jos:
- olet tehnyt asiasta rikosilmoituksen tai aiot tehdä sen,
- olet ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin  tietojesi väärinkäytösten estämiseksi ja
- et tarvitse Kyberturvallisuuskeskukselta apua tilanteen ratkaisemisessa.

Tee ilmoitus silloin, jos sinulla on asiaan liittyen uusia tietoja, saamasi viesti poikkeaa julkisuudessa käsitellyistä esimerkeistä tai havaitset, että tietoja levitetään verkossa.

Lisää tietoa aiheesta täältä

Huomaa!

Jos yhteydenottosi sisältää virusnäytteen, tallenna se .zip-muotoisena tiedostona ja suojaa .zip-tiedosto salasanalla "infected".