Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Ilmoita meille

Yksityiset henkilöt, yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle niihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta tai palvelunestohyökkäyksistä, sekä näiden loukkausten yrityksistä.

Yhteydenottojen perusteella Kyberturvallisuuskeskus selvittää verkkopalveluihin, viestintäpalveluihin ja lisäarvopalveluihin kohdistuvia tietoturvaloukkauksia ja niiden uhkia, kerää tietoa näistä tapahtumista ja tiedottaa tietoturva-asioista. Kyberturvallisuuskeskus myös auttaa tietoturva-asioissa. Yleisen tietoturvatietouden lisäksi apu voi olla luonteeltaan teknistä.

Ajankohtaista

Liikkeellä on nyt runsaasti aikuisviihdeteemaisia kiristysviestejä. Viestit ovat huijausta, eikä niihin tarvitse reagoida.

Sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta Kyberturvallisuuskeskukselle, jos

  • viesti vastaa alla olevaa kuvaa
  • jos viestissä mainittu bitcoin-osoite (BTC Wallet) päättyy numeroihin p47m.

Lue lisää: Kiristyshuijauksia liikkeellä runsaasti – älä usko huijarien väitteitä

Huijausviesti alkaa: Terve! Joudun kertomaan sinulle huonoja uutisia. Hankin noin kuukausi sitten pääsyn Internetin selaamiseen käyttämiisi laitteisiin. Olen sen jälkeen ryhtynyt seuraamaan toimiasi Internetissä.

Huomaa!

Jos yhteydenottosi sisältää virusnäytteen, tallenna se .zip-muotoisena tiedostona ja suojaa .zip-tiedosto salasanalla "infected".