Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Ilmoita meille

Yksityiset henkilöt, yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle niihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta tai palvelunestohyökkäyksistä, sekä näiden loukkausten yrityksistä.

Yhteydenottojen perusteella Kyberturvallisuuskeskus selvittää verkkopalveluihin, viestintäpalveluihin ja lisäarvopalveluihin kohdistuvia tietoturvaloukkauksia ja niiden uhkia, kerää tietoa näistä tapahtumista ja tiedottaa tietoturva-asioista. Kyberturvallisuuskeskus myös auttaa tietoturva-asioissa. Yleisen tietoturvatietouden lisäksi apu voi olla luonteeltaan teknistä.

Ajankohtaista

Haittaohjelmia levittäviä tekstiviestejä on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti. Pakettitoimituksesta kertova tekstiviesti sisältää linkin sivustolle, jossa käyttäjää pyydetään lataamaan sovellus. Sovelluksen sijaan puhelimeen asentuu haittaohjelma, joka voi varastaa esimerkiksi salasanoja ja lähettää haitallisia tekstiviestejä eteenpäin. 

Ethän avaa viesteissä tulevia linkkejä harkitsematta. Älä syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma.

HUOM! Kyberturvallisuuskeskus on vastaanottanut kattavasti materiaalia FluBot-haittaohjelmakampanjaan liittyen.
Kaipaamme ilmoituksia ja kuvankaappauksia vain viimeisen vuorokauden aikana tulleista viesteistä.

Huomaa!

Jos yhteydenottosi sisältää virusnäytteen, tallenna se .zip-muotoisena tiedostona ja suojaa .zip-tiedosto salasanalla "infected".