Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

HAVARO-palvelulle Vuoden tietoturvatuote -tunnustus

Tietoturva Nyt!

Tietoturva ry on valinnut Vuoden tietoturvatuote -tunnustuksen saajaksi HAVARO-palvelun, joka havainnoi ja varoittaa tietoturvaloukkauksista. Palvelun ovat yhteistyössä kehittäneet Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus ja Huoltovarmuuskeskus.

""

Tietoturva ry on valinnut Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen HAVARO-palvelun Vuoden tietoturvatuote -tunnustuksen saajaksi. Tunnustus jaettiin Digi- ja väestötietoviraston Digiturvaviikon live-lähetyksessä 27.10.2021. Tietoturva ry jakoi tietoturvatunnustuksia nyt ensimmäistä kertaa.

"On todella upeaa, että yksi tärkeimmistä palveluistamme ja määrätietoinen kehitystyömme yhteiskunnan kyberturvallisuuden hyväksi saa tällaisen tunnustuksen. HAVAROa on kehitetty vuosikymmenen ajan palvelemaan entistä paremmin yhteiskunnan kriittisiä toimijoita, ja sillä on merkittävä rooli suomalaisen digitaalisen yhteiskunnan turvallisuuden varmistamisessa. Huoltovarmuuskeskuksen rooli etenkin HAVARO-palvelun kehittämistyössä on ollut keskeinen. Rahoitus ja luottamus meihin palvelun kehittäjinä on ollut tärkeää", kiittelee Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Vuodesta 2011 alkaen HAVARO-palvelulla on ollut merkittävä rooli Suomen valtiohallinnon ja yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimijoihin kohdistuvien vakavien kyberuhkien havainnoinnissa ja niistä varoittamisessa. Palvelun avulla uhkiin on voitu reagoida ja vastata nopeasti ennen kuin uhkat ovat ehtineet realisoitua. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus jatkaa edelleen HAVARO-palvelun kehittämistä yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa, jotta mahdollisimman moni yhteisö voisi hyötyä - myös tulevaisuuden haasteisiin vastaavasta - HAVAROsta.