Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Julkaisimme varoituksen Omakannan ja Suomi.fi-palvelun nimissä tehtävistä pankkitunnusten kaappausyrityksistä

Tietoturva Nyt!

Julkaisimme vakavan varoituksen Omakannan ja Suomi.fi-palvelun nimissä tehtävistä pankkitunnusten kaappausyrityksistä. Omakannan ja Suomi.fi-palvelun nimissä pyritään kaappaamaan käyttäjien pankkitunnuksia sähköpostiviesteissä olevia väärennettyjä linkkejä käyttäen. Jos käytät verkkopalveluja selaimella, kirjaudu palveluun aina kirjoittamalla osoitekenttään palvelun koko osoite.

""

Omakannan ja Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetään huijausviestejä, joiden tavoitteena on kaapata verkkopankkitunnuksia. Pankkitunnusten avulla rikolliset siirtävät tileiltä rahaa. Näin siirrettyjä varoja voi olla hyvin hankala saada takaisin. 

Huijaukset, joissa yritetään varastaa pankkitunnuksia ovat jatkuneet usean viikon ajan. Huijarit esiintyvät pankkien tai tunnettujen palveluiden nimissä. Viime viikoilla niitä on tehty kaikkien pankkien nimissä, tällä viikolla huijauksia tehdään myös Omakanta- ja Suomi.fi-palvelun nimissä.

Jouduitko huijauksen kohteeksi?

Jos epäilet pankkitietojesi joutuneen vääriin käsiin, ota välittömästi yhteyttä omaan pankkiisi vahinkojen estämiseksi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille.

Turvallinen asiointi verkkopalveluissa

Erilaiset huijausyritykset tulevat jatkumaan myös tulevaisuudessa. Omien rahojen ja tietojen suojaamiseksi turvallisten asiointitapojen harjoittelu on tärkeää. Varmistathan, että autat myös läheisiäsi asioimaan turvallisesti verkkopalveluissa. 

Näin kirjaudut verkkopalveluihin turvallisesti

  • Siirry verkkopalveluun kirjoittamalla Internet-selaimen osoitekenttään verkkopalvelun osoite (esimerkiksi kanta.fi tai suomi.fi).
  • Tallenna käyttämäsi verkkopalvelun osoite selaimesi kirjanmerkkeihin.
  • Älä kirjaudu verkkopalveluun hakukoneen tulosten tai hakukonemainosten kautta näkyvältä sivulta.
  • Älä kirjaudu verkkopalveluun sähköpostitse tai tekstiviestitse saapuneen linkin kautta.