Kyberturvallisuuden superkuukausi on täällä taas!

Tietoturva Nyt!

Lokakuussa kyberturvallisuus saa siivet, kun Euroopan kyberturvallisuuskuukausi, European Cyber Security Month taas alkaa. Eurooppalainen kyberin yhteisponnistus näkyy ja kuuluu verkkosivuillamme ja somekanavissamme. Kampanja on tarkoitettu meille kaikille. Laitetaan yhdessä kyberturvallisuuden perustaidot kuntoon!

Tänä vuonna teemoina ovat kyberhuijaukset ja kybertaidot. Kampanjan mottona on Mieti ennen kuin klikkaat - #ThinkB4UClick.

Viimeistään nyt pääset kärryille nettihuijareiden koijauksista ja opit torppaamaan vedättäjien yritykset. 

Raikastusta kybertaitoihin 

Kyberturvallisuustaidot eivät liity vain tietotekniikkaan. Kybertaitaja  

  • osaa käyttää älylaitteitaan tietoturvallisesti
  • noudattaa netikettiä
  • suhtautuu kuulemaansa, näkemäänsä ja lukemaansa kriittisesti
  • ymmärtää, että netin teot vaikuttavat myös fyysiseen maailmaan nyt ja tulevaisuudessa.

Myötätunnon avulla jokaisen nettijalanjälki pysyy raikkaana. Myös tuumaustauot, ennen kommentointeja tai klikkailuja, jättävät meistä hyviä nettimuistoja. 

Lasten ja ikäihmisten nettitaitoja harjoitellaan parhaiten yhdessä, turvallisen läheisen kanssa. Keskustellen ja asioita yhdessä pohtien kybertaidot karttuvat kuin itsestään.

Kotisivuilla ja somessa tapahtuu

Tulevan kuun aikana julkaisemme lyhyitä videoita ja infograafeja nettihuijauksiin ja kybertaitoihin liittyen. Verkkosivuillamme ja somekanavissamme jaamme tietoa myös lasten, ikäihmisten ja yritysten tietoturvasta. Ja tietysti seuraamme ja tuemme myös yhteistyökumppaniemme kybertapahtumia.

Seuraa meitä aihetunnisteilla #CyberSecMonth, #ThinkB4UClick ja #kyberturvallisuuskuukausi -  Twitterissä ja Facebookissa. 

Tutustu myös Euroopan kybertapahtumiin osoitteessa https://cybersecuritymonth.eu/ 

Mikä on ECSM?

Euroopan kyberturvallisuuskuukausi (European Cyber Security Month, ECSM) on Euroopan unionin kyberturvallisuusviraston (ENISA) ja Euroopan komission koordinoima vuotuinen tiedotuskampanja. Kampanjan tarkoituksena on parantaa kansalaisten ja organisaatioiden kyberturvallisuutta ja antaa ajantasaista turvallisuustietoa. Kampanjaa tukemassa ovat myös Euroopan unionin jäsenvaltiot ja yli 300 kumppania eri toimialoilta.