Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Miten kiristyshaittaohjelmahyökkäys voi alkaa? Keille hyökkäyksestä on syytä kertoa? Lokakuussa ratkotaan yhdessä kiristyshaittaohjelmiin liittyviä kysymyksiä.

Riski kiristyshaittaohjelman kohteeksi joutumisesta on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Rikollisten tähtäimeen voi joutua mikä tahansa yritys tai organisaatio toimialasta tai koosta riippumatta. Aihe mietityttää monia ja hyvä niin, sillä varautuminen kannattaa aina.

Kiristyshaittaohjelmat ovat parhaillaan käynnissä olevan Euroopan kyberturvallisuuskuukauden toinen pääteema. Teemakuukauden kunniaksi avaamme yritysten ja organisaatioiden edustajille mahdollisuuden kysyä asiantuntijoiltamme kiristyshaittaohjelmiin liittyen. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi uhkaan varautumista tai toimintaa kiristyshaittaohjelmatilanteessa. Kysymykset ja vastaukset kootaan yhteen loka-marraskuun aikana, jolloin ne ovat kaikkien hyödynnettävissä.

Huom! Tämän lomakkeen kautta vastaamme vain yleisiin kysymyksiin. Jos haluat ilmoittaa meille tietoturvaloukkauksesta, siirry ilmoituslomakkeelle (Ulkoinen linkki).

Mikä on kiristyshaittaohjelma?

Kiristyshaittaohjelma (engl. ransomware) on kyberhyökkäys, jossa hyökkääjät pyrkivät salaamaan organisaation datan salausalgoritmilla ja vaativat lunnaita tietojen palauttamista vastaan. Rikolliset saattavat myös varastaa salaamansa tiedot ja kiristää organisaatiota tietovuodolla.

Tutustu oppaisiimme: