Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Kyberturvallisuuskeskus on saanut paljon yhteydenottoja liittyen kiristyssähköposteihin, joissa uhataan julkaista Vastaamon asiakastietoja, mikäli pyydettyä maksua ei suoriteta. Käsittelemme yhteydenotot niin pian kuin mahdollista. Kriisitilanteessa uhrille ja hänen läheisilleen herää monia kysymyksiä. Olemme koostaneet yleisimmät kysymykset sekä neuvot tähän julkaisuun. Löydät toimintaohjeita sekä lisätietoa siitä, miten voit toimia, jos tietojasi on vuotanut verkkoon tai sinulla on epäilys, että näin on käynyt. Päivitämme tätä sivua, kun saamme lisätietoa.

24.10.2020 Lisätty "Kannattaako minun maksaa kiristäjän pyytämä rahasumma" ja linkki poliisin sivulle. Tarkennettu tekstiä.

24.10.2020 Lisätty, että olemme saaneet paljon yhteydenottoja kiristyssähköposteihin liittyen. Lisätty myös, että ei ole tiedossa kuka kiristyssähköposteja lähettää.

25.10.2020 Korjattu kirjoitusvirhe.

25.10.2020 Päivitetty osiota tietojen poistosta. Pyydämme ilmoittamaan Kyberturvallisuuskeskukselle, mikäli tietovuodon uhrien tietoja on jaettu eri sivuistoilla ja palveluilla.

26.10.2020 Korjattu kirjoitusasua ja päivitetty uusi linkki poliisin ohjeisiin Vastaamon tapaukseen liittyen.