Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Maailman johtavat kyberturvallisuusasiantuntijat etsivät keinoja turvata tulevaisuuden digiyhteiskunnan toimivuutta ja turvallisuutta

""

Kyberturvallisuuden huippuasiantuntijat ympäri maailmaa valtaavat Oulun 29.11.-1.12.2019.  EU-puheenjohtajamaana toimiva Suomi saa kunnian toimia maailman ensimmäisen 5G:n kyberturvallisuutta luotaavan hackathonin isäntänä. 5G Cyber Security Hackathonin näyttämönä toimii Oulun yliopiston Tellus Innovation Arena.

5G-teknologia tulee tulevaisuudessa olemaan digitaalisen yhteiskunnan perusrakenteita kaikkialla maailmassa. Siirtyminen uuden matkaviestinverkkosukupolven teknologiaan tuo mukanaan suuremman muutoksen kuin yksikään aikaisempi sukupolvi on tuonut. Verkkojen kyberturvallisuuden varmistaminen tulee olemaan keskeisessä roolissa niin julkisen sektorin kuin yritysmaailmankin tulevien palveluiden kannalta. Toistaiseksi 5G:n kyberturvallisuutta ei ole vielä laajamittaisesti nostettu esiin globaalina haasteena, mutta nyt se tapahtuu - Suomi rohkeasti 5G-kärkimaana.

Traficomin järjestämään 5G-hackathoniin odotetaan n. 150 huipputason kyberturvallisuusasiantuntijaa ympäri maailmaa.  Hackathon-viikonlopun haasteiden teemat liittyvät 5G:n infrastruktuurin kyberturvallisuutta lisääviin tekijöihin ja 5G:n yli käytettävien digitaalisten palveluiden tietoturvallisuuden varmistamiseen. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat maailman johtavat 5G-teknologiainnovaattorit ja verkkolaitevalmistajat Ericsson ja Nokia - sekä Oulun yliopisto, jonka radioteknologinen tutkimusosaaminen on kansainvälisestikin tarkasteltuna huipputasoa.

"Kyberturvallisuus on digitaalisen yhteiskunnan kantava pilari. Sen varmistaminen vaatii yhteisiä toimia niin laitevalmistajien, teknologian hyödyntäjien kuin viranomaistenkin kesken. Tulevaisuuden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi on erittäin viisasta olla ensimmäisten joukossa luomassa tietämystä ja rakentamassa yhteistä rintamaa 5G:n kyberturvallisuuden kehittämiseksi. Haluamme virastona toimia aktiivisesti yhdessä kansainvälisten teknologiayhtiöiden ja kovan luokan tietoturva-ammattilaisten kanssa, jotta saavuttaisimme yhteisen päämäärämme; sujuvan ja kyberturvallisen digitaalisen yhteiskunnan", korostaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

5G Cyber Security Hackathonin järjestäjänä on Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tapahtuman käytännön toteutuksesta ja järjestelyistä vastaa Ultrahack. Tapahtuma toteutetaan myös kiinteässä yhteistyössä Business Oulun kanssa.

5G Cyber Security Hackathoniin voi rekisteröityä 1.11.2019 asti osoitteessa www.ultrahack.org/5gcyberhack (Ulkoinen linkki)

Lisätietoja tapahtumasta:

www.5gcyberhack.fi (Ulkoinen linkki)

Sauli Pahlman, osastopäällikkö, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus

puh. 0295 390577, sauli.pahlman(at)traficom.fi