Tietoturva 2021 -seminaari keräsi ennätysyleisön

Tietoturva Nyt!

Tietoturva 2021 -seminaari juhlisti tänä vuonna Kyberturvallisuuskeskuksen CERT-toiminnon 20-vuotista taivalta. Suosittua seminaaria seurasi yli 1700 katsojaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämä Tietoturva 2021 -seminaari järjestettiin myös tänä vuonna virtuaalisesti. Kyberturvallisuuskeskuksen CERT-toiminnon (Computer Emergency Response Team) juhlavuoden kunniaksi seminaari oli avoin kaikille tietoturvasta kiinnostuneille, ja seminaaria seurasi yli 1700 katsojaa.

CERT-toimintomme on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ollut mukana lähes kaikkien suomalaista yhteiskuntaa koskettaneiden tietoturvatapausten tutkinnassa, ja toiminnosta on kasvanut myös kansainvälisesti tunnustettu toimija. Näiden vuosien aikana kyberturvallisuus on siirtynyt tietotekniikan marginaalista yhteiskunnalliseksi kysymykseksi.

Vuosi Vastaamosta - neljä näkökulmaa: Keskustelemassa tilaisuuden toinen juontaja Emma Hokkanen, Katleena Kortesuo, Marko Leponen (KRP), Matias Mesiä, (Kyberturvallisuuskeskus), Leena-Kaisa Åberg (Rikosuhripäivystys).
Vuosi Vastaamosta - neljä näkökulmaa: Keskustelemassa tilaisuuden toinen juontaja Emma Hokkanen, Katleena Kortesuo, Marko Leponen (KRP), Matias Mesiä, (Kyberturvallisuuskeskus) ja Leena-Kaisa Åberg (Rikosuhripäivystys).

Seminaarin puheenvuoroissa korostuikin kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön merkitys. Runsas vuosi sitten psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto sai runsaasti julkisuutta niin Suomessa kuin ulkomailla. Asian selvittämisessä ja uhrien auttamisessa tarvittiin yhteistyötä, eikä poikkeuksellinen tapaus ole vieläkään tullut päätökseensä.

Myös kansainvälisellä yhteistyöllä on kyberturvallisuudessa pitkät perinteet. Yhteistyöverkostoissa jaetaan tietoa ja luodaan toimintamalleja, joilla käydään jatkuvaa taistelua verkon vihollisia vastaan. Seminaarissa kansainvälisiä yhteistyöverkostoja edusti Shadowserverin (Ulkoinen linkki) CEO:n Piotr Kijewskin puheenvuoro.

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus LähiTapiolalle

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus jaettiin seminaarissa nyt kuudetta kertaa. Tunnustus myönnettiin LähiTapiolalle ansiokkaasta yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta tietoturva-alalla.

"LähiTapiola on tehnyt ansiokasta työtä tietoturvaosaamisen kehittämiseksi niin omassa organisaatiossaan kuin koko Suomessa. Esimerkiksi sen Bug Bounty -ohjelmat ovat kannustaneet uusia osaajia tietoturva-alalle. Erityisen hienoa on, että ohjelmat ovat saaneet monet nuoret kanavoimaan hakkeritaitojaan yhteiskunnan hyväksi", Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman kertoo.

Tietoturvasta huolehtiminen on yhä enemmän osa yrityksen yhteiskuntavastuuta. Hyvä turvallisuuskulttuuri näkyy lopulta asiakkaille, työntekijöille ja omistajille.

 Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen vastaanotti LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja. Tunnustuksen luovutti Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa. Kuvassa myös tilaisuuden juontaja Miikka Salonen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.
Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen vastaanotti LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja. Tunnustuksen luovutti Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa. Kuvassa myös tilaisuuden juontaja Miikka Salonen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.