Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus STT:lle - avoin tiedon jakaminen tukee kyberuhkiin varautumista

Tietoturva Nyt!

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin jakaman Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna Suomen tietotoimisto STT. Tunnustuksen perusteluissa STT:tä kiitettiin avoimesta viestinnästä, sen jouduttua kyberhyökkäyksen kohteeksi kesällä 2022.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kimmo Laaksonen, Sauli Pahlman, Kirsi Karlamaa, Minna Holopainen ja Tuomas Venho.
Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen vastaanottivat STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen, päätoimittaja Minna Holopainen ja tietohallintopäällikkö Tuomas Venho. Tunnustuksen luovuttivat Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa ja Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman. [Kuva: Vesa Kippola]

Tietoturvan suunnannäyttäjä tunnustus jaettiin 25.10. Tietoturva 2022 -seminaarissa Tennispalatsissa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tunnustus esimerkillisestä tietoturvaa edistävästä työstä jaettiin nyt seitsemättä kertaa.

Tunnustus myönnettiin Suomen tietotoimisto STT:lle, joka joutui kesällä 2022 kiristyshaittaohjelmalla tehdyn verkkohyökkäyksen kohteeksi.

─ STT on viestinyt tapauksesta avoimesti siinä laajuudessa, mikä on ollut mahdollista ja perusteltua. Toiminnallaan julkisuudessa ja sen ulkopuolella STT on auttanut muita organisaatioita suojautumaan kyberhyökkäyksiltä ja suunnittelemaan entistä paremmin niistä toipumista, Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa sanoo.

Tiedon jakaminen tukee yhteiskunnan eri sektorien kyberuhkiin varautumista ja vastaamista. Tämä varmistaa osaltaan sen, että Suomi on jatkossakin hyvin varautunut kyberuhkia vastaan. Tapaus on saatettu asianmukaisesti myös rikostutkintaan.

 ─ Olemme iloisia siitä, jos oma toimintamme kriisitilanteessa voi auttaa muita organisaatioita varautumisessa kyberhyökkäyksiin. Tämä tunnustus kuuluu koko henkilöstöllemme yhdessä, koska jokaisen panosta tarvittiin iskusta selviämiseen. Kiitämme lämpimästi Traficomia tunnustuksesta, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen Tietoturva 2022 -seminaari järjestettiin 25.10.2022 Helsingin Tennispalatsissa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa.

Lisätietoja

  • Toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen, STT, +358 50 469 3060
  • Traficomin viestintä, 029 534 5648