Tutustu Traficomin uusiin tietoturvalähettiläisiin

Tietoturva Nyt!

Tietoturva on oleellinen osa kodin älylaitteiden turvallista käyttöä ja sujuvaa toimivuutta. Uudet tietoturvalähettiläämme - turvalistit - pohtivat uusilla videoilla tavallisia kodin tietoturvakysymyksiä ja ratkaisevat niitä yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Turvalistit Eija, Klaus ja Minna K.(Ulkoinen linkki)
Ole sinäkin Turvalisti!

Turvalistit on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kampanja, jonka tavoitteena on, että jokainen suomalainen voisi parantaa omaa tietoturvaansa ja tuntea olonsa turvalliseksi läppäriä, kännykkää tai kodin äly-tv:tä käyttäessään.

Haluamme auttaa jokaista tekemään tietoturvallisia arjen valintoja. Kampanja pyörii Liikenne- ja viestintäviraston ja Turvalistien sosiaalisen median kanavissa loppuvuoden. Myös turvalistit.fi- (Ulkoinen linkki)verkkosivulla on uutta sisältöä.

Olemme kaikki Turvalisteja!

Tällä kaudella pääosassa ovat kotien turvalistit, jotka uskaltavat yrittää ja epäonnistua – kunnes onnistuvat. 

Tutustu Eijaan, Minnaan ja Klausiin ja miten he selättävät Eijan sähköpostiin tulleen mysteeriviestin peruja sekä miten sähköpostitilin voi suojata.

Tutustu Minnan ja Maiaan ja katso, miksi on tärkeää pitää laitteiden ja sovellusten päivitykset tikissä.

Katso videolta, mitkä seikat Essin uudessa äly-tv:ssä saavat Somayen huolestumaan.

Muistathan myös Tietoturvamerkin, jonka avulla voit tunnistaa älylaitteet tai ohjelmiston, jonka perustietoturva on kunnossa. Reilu vuosi sitten esitelty Tietoturvamerkki kertoo siitä, että merkkiä kantavan laitteen tai ohjelmiston tietoturva on kunnossa. Lue Tietoturvamerkin (Ulkoinen linkki) sivuilta, mille laitteille ja sovelluksille merkki on jo myönnetty.