Uudistetut oppaat auttavat suojautumaan tietoturvaloukkauksilta

Tietoturva Nyt!

Päivitetyt oppaamme antavat neuvoja tietomurroilta suojautumiseen ja lokien keräämiseen.

""

Tietomurrot ja niiltä suojautuminen ovat ajankohtainen tietoturvailmiö, johon liittyvät myös viimeisimmät varoituksemme  1/2019 ja 3/2018 . Laadukkaat lokit ovat suureksi avuksi, kun halutaan selvittää esimerkiksi Office 365 -sähköpostin tai Exim-sähköpostipalvelimen tietomurtotapauksia.

Tietomurroilta voi suojautua jo muutamalla yksinkertaisella keinolla 

Tietomurtojen avulla rikolliset pyrkivät saamaan taloudellista hyötyä, mutta esimerkiksi identiteettivarkaudet voivat olla puhdasta kiusantekoa. 

Näin suojaudut tietomurroilta -opas sisältää kaikille hyödyllisiä neuvoja tietomurroilta suojautumiseen. Oppaassa kerrotaan myös, miten tulee toimia, jos joutuu tietomurron kohteeksi.

Alkuun pääset näillä vinkeillä:

  1. Pidä ohjelmistot ja järjestelmät päivitettynä.
  2. Käytä monivaiheista tunnistautumista.
  3. Älä käytä samoja salasanoja useammassa eri palvelussa.
  4. Muista varmuuskopiot.

Pidemmälle vievät ohjeistukset saa täältä (Ulkoinen linkki) 

Huolehdi myös lokien tietosuojasta 

Lokitietojen keräämiseen ja käyttöön perehdyttävä opas on suunnattu organisaatioille, joiden tietoturvaosaaminen on jo hyvällä tasolla. Oppaasta saa ohjeet myös lokien räätälöintiin.

Oppaan merkittävimmät muutokset koskevat lakiuudistuksia. Päivitetty versio sisältää maininnan EU:n viime vuonna voimaan astuneen tietosuoja-asetuksen vaikutuksesta lokien käyttöön. Jos loki sisältää henkilötietoja, niiden käsittelyssä on noudatettava EU:n tietosuoja-asetusta (Ulkoinen linkki)

Aiemmin ilmestyneet ohjeet ja oppaat löydät verkkosivultamme (Ulkoinen linkki).