Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Kyberturvallisuuskeskus.fi-sivuston ja HHJ-palvelun saavutettavuusselosteet

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta mukaisesti.

Kyberturvallisuuskeskus.fi-sivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivustoa osoitteessa kyberturvallisuuskeskus.fi (Ulkoinen linkki)

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019  (Ulkoinen linkki) vaatimukset osittain. Verkkosivusto täyttää kuitenkin WCAG-kriteeristön kriittiset A & AA-vaatimukset. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Puutteet pyritään korjaamaan vuoden 2022 aikana.

Sovellettava lainsäädäntö ei kata tiettyjä sisältöjä

Seuraava sisältö ja/tai toiminnot eivät ole saavutettavissa, koska sovellettava lainsäädäntö (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019) ei kata niitä.

  1. Traficomin hallinnoimalla Youtube-kanavalla sekä Dreambroker-palvelussa on ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä. Osasta tällaisesta videosisällöstä puuttuu tekstitys ja/tai kuvailutulkkaus. Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 20.9.2019.

Seloste perustuu kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 20.8.2021

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Ilmoita siitä meille ja teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista! Voit ottaa yhteyttä joko verkkolomakkeella tai sähköpostilla.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella (Ulkoinen linkki)

Sähköpostiosoite palautteen antamiseksi: viestinta(at)traficom.fi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivujen saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa Kyberturvallisuuskeskus.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Häiriönhallintajärjestelmä-palvelun saavutettavuusseloste

Traficom pyrkii takaamaan Häiriönhallintajärjestelmä-palvelun saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Häiriönhallintajärjestelmää osoitteessa https://eservices.traficom.fi/HHJ/ (Ulkoinen linkki)

Saavutettavuuden tila

Tämä järjestelmä ei täytä suurta osaa Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tasojen A ja AA kriittisistä vaatimuksista. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä. Järjestelmää ollaan parhaillaan uusimassa, ja uusi järjestelmä julkaistaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 18.10.2021. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation (Eficode Oy) toteuttamaan arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 (Ulkoinen linkki) vaatimukset.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen palvelussamme? Ilmoita siitä meille ja teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista! Voit ottaa yhteyttä joko verkkolomakkeella tai sähköpostilla.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Häiriönhallintajärjestelmä-palvelun saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat palvelussa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta palvelun palautekanavien kautta. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö