Palveluntarjoajaan kohdistuva palvelunesto

Palvelutoimittajien sopimusten sisältö ja järjestelmien vikasietoisuus sekä varajärjestelmät.

Organisaation ulkomailla olevat työntekijät ilmoittavat, että organisaation verkkosivuille ei pääse. Suomessa verkkosivut toimivat, mutta hitaasti. Mediassa on uutisoitu toiseen organisaatioon kohdistuneesta massiivisesta palvelunestohyökkäyksestä. Asiaa selvitettäessä ilmenee, että hyökkäyksen varsinainen kohde käyttää samaa palveluntarjoajaa kuin organisaatio. Palveluntarjoaja käyttää palveluiden tuottamiseen jaettuja palomuureja ja kuormantasaajia, jotka ovat lamaantuneena palvelunestohyökkäyksen vuoksi. Palveluntarjoaja ei vastaa yhteydenottoihin eikä viesti tilanteesta ulospäin.

Soveltaminen

Skenaariossa on käsillä tapaus, jossa jaettu infrastruktuuri pettää toiseen toimijaan kohdistuneen hyökkäyksen vuoksi. Skenaariossa voidaan käsitellä mm. SLA-sopimuksien sisältöä, sovittuja palvelutasoja ja -aikoja sekä ulkoistamiseen liittyviä riskejä.

Lisähaaste

Palvelunestohyökkäys on poikkeuksellisen pitkäkestoinen, ja aiheuttaa palveluntarjoajalla massiivisia ongelmia. Organisaation etäyhteydet eivät ole käytössä. Palveluntarjoaja pitää organisaatiota matalan prioriteetin asiakkaana.

Päivitetty