Tietojen jakaminen sosiaalisessa mediassa

Henkilöstön tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvä koulutus sekä viestintään liittyvät säännöt.

Organisaatiolla on pitkään ollut avoimen viestinnän kulttuuri ja työntekijät ovat mm. ”somettaneet” aktiivisesti työhön ja työyhteisöön liittyviä asioita. Viime aikoina organisaation avainhenkilöt ovat saaneet henkilökohtaisilla some-kanavillaan paljon omituisia seuraajia ja tiedusteluja työasioihin liittyen. Kohdistettu tietojenkalastelu on lisääntynyt voimakkaasti. Henkilökunnan käyttämillä pikaviestikanavilla ei ole aktiivista käyttäjävalvontaa, vaikka siellä keskustellaankin työasioista. Kilpailijat ovat viime aikoina vieneet tarjouskilpailuja viime metreillä ja organisaation työntekijöitä on rekrytoitu kilpailijoiden palvelukseen paremmalla palkalla.

Soveltaminen

Skenaario soveltuu tietovuotoon, jossa organisaation työntekijät itse jakavat tarpeettoman paljon tietoa omasta työyhteisöstään ja työasioistaan niin, että se haittaa liiketoimintaa. Skenaariossa korostuvat organisaation sisäisen ja ulkoisen viestinnän säännöt ja rajoitteet, sekä ymmärrys liikesalaisuuden piiriin kuuluvasta tiedosta ja sen levittämisestä.

Lisähaaste

Organisaatiota vastaan on tehty rikosilmoitus yrityssalaisuuden loukkauksesta. On ilmennyt, että työntekijät ovat vuotaneet sosiaalisen median kanavilla NDA:n alaisia tietoja sopimuksiin liittyen.

Päivitetty