Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Digivinkkejä kaikenikäisille Mediataitoviikolla

Tietoturva Nyt!

Olemme taas mukana Mediataitoviikolla 8. - 14.2.2021 vahvistamassa lasten ja aikuisten tietoturvataitoja. Turvalliset digitaidot kannattaa omaksua heti älylaitteen ensikosketuksesta aina taaperosta senioriin. Osallistu sinäkin!

Mediataitoviikko 8.2.-14.2.2021
Kuvan lähde: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI

Arjen tietoturvavinkkejä saat Kotiturvalistit-kamppanjastamme. Kun salasanat, älylaitteiden turvallinen käyttö ja laitteidesi päivitykset ovat kunnossa, digiarki sujuu ilman suuria hikkoja. Tutustu esimerkiksi Maiaan ja pädin päivitysjumppaan (Ulkoinen linkki)

Tunnetko jo Turvallisesti netissä -oppaamme? Nämä lapsille ja vanhemmille tarkoitetut oppaat voit ladata verkkosivuiltamme tai tilata sähköpostitse kirjaamomme kautta. 

Spoofy on alakouluikäisten mobiilipeli , jolla lapsi - miksei aikuinenkin - voi opetella turvallisen digielämän perustaitoja: nettikiusaamiselta suojautumista, huijausten tunnistamista, hyvien salasanojen tekemistä ja oman yksityisyyden suojaamista. Pelin on julkaissut CGI. 

Olemme myös mukana Suojellaan lapsia ry:n Turvallisesti digiliikenteessä -projektissa (Ulkoinen linkki). Tutustu turvallisen mediankäytön muistilistaan ja digiliikenteen liikennevaloihin. Esimerkiksi liikennevalojen avulla voi keskustella lapsen kanssa mediankäyttöön liittyvistä säännöistä ja ohjata lasta turvallisen netin sisältöihin. 

Mediataitoviikko (8. - 14.2.2021) on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana tapahtuu paljon ja tarjolla on runsaasti oppaita, pelejä ja videoita lähes jokaiselle.

Laita muistiin myös 9.2.2021, jolloin on kansainvälinen Safer Internet Day -päivä (Ulkoinen linkki). Teemapäivä muistuttaa meitä siitä, kuinka kaikille parempi ja turvallisempi internet tehdään yhdessä.

Mediataitoviikon järjestää Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Voit seurata viikon tapahtumia esimerkiksi somessa aihetunnisteella #mediataitoviikko.