FINEST19-harjoitus toi Viron ja Suomen tietoturvaviranomaiset yhteen

Tietoturva Nyt!

Liikenne- ja Viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus harjoitteli yhdessä Viron CERT-EE-tietoturvaviranomaisen kanssa kriittisen infrastruktuurin kyberhäiriötilannetta FINEST19-harjoituksessa 25.3.2019.

FINEST19-harjoituksessa keskityttiin harjoittelemaan molempia maita koskevan kyberkriisin yhteistä selvittämistä kriittisessä infrastruktuurissa. Harjoituksen painopisteenä oli erityisesti tehokas ja turvallinen viestintä sekä yhteisen, jaetun tilannekuvan luominen. Harjoituksen skenaario keskittyi sähkönjakelun häiriöön ja siinä oli myös kyberrikollisuutta käsittelevä näkökulma.

"Harjoittelun avulla on mahdollista tunnistaa toimivia käytäntöjä ja luoda uusia tapoja ratkaista ongelmia todentuntuisessa ympäristössä", kertoo harjoituksen vetäjä Antti Kurittu Kyberturvallisuuskeskuksesta. Harjoitus on ensimmäinen Kyberturvallisuuskeskuksen suunnittelema ja järjestämä, Suomen ja Viron CERT-tiimien kansainvälinen yhteisharjoitus. Harjoitus toteutettiin yhteistyössä Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin ja Viron kantaverkkoyhtiö Eleringin kanssa.

 

 

 

Lisätietoa

Antti Kurittu, erityisasiantuntija, Kyberturvallisuuskeskus (sähköposti: etunimi.sukunimi at traficom.fi)

Lue lisää harjoitustoiminnasta verkkosivuiltamme.