Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Harjoitteleeko organisaatiosi kyberkriisien varalta? Uuden harjoitusohjeemme avulla saatte eväitä harjoitustoimintanne kehittämiseen.

Kyberharjoittelu on mainio tapa arvioida toimintatapoja, parantaa kriisinsietokykyä ja nopeuttaa toipumista kyberhäiriöistä. Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut käytännönläheisen oppaan kyberharjoitusten järjestämisestä, jossa opit on koottu yksiin kansiin.

Harjoitusohje soveltuu niin ensimmäistä harjoitustaan järjestävälle organisaatiolle kuin kokeneellekin harjoituskonkarille uusien menetelmien ja näkökulmien etsimiseen. Se on kirjoitettu ensisijaisesti käytännön ohjeeksi heille, joille kyberharjoituksen järjestäminen on ajankohtaista.

Yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa kokoamamme harjoitusopas sisältää käytännönläheiset ohjeet harjoitusten suunnitteluun, toteuttamiseen ja oppien keräämiseen ja jalkauttamiseen. Se esittelee erilaisia harjoitusmenetelmiä, harjoitteluun liittyviä käsitteitä ja sisältää paljon käytännön vinkkejä muun muassa harjoituksen suunnitteluryhmän, yhteistyökumppanien ja pelaajien valintaan.