Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Uusi Kyberharjoitusskenaariot 2021 -julkaisumme sisältää todentuntuisia kyberuhkia maksujärjestelmän tietovuodosta laajamittaiseen epidemiaan. Skenaarioiden tarkoitus on auttaa organisaatioita löytämään itselleen sopivimmat uhkakuvat, joiden torjumista ne voivat harjoitella.

Kyberharjoitusskenaariot 2021 -julkaisu sisältää 20 uutta kyberturvallisuuden poikkeamaa, joita voidaan käyttää kyberharjoituksessa tapahtumakuvauksena. Kokoelma on laadittu yhteistyössä kumppaniyritysten asiantuntijoiden kanssa. Skenaariot perustuvat tosielämän kyberturvallisuuspoikkeamiin, ja ne käsittelevät monipuolisesti erilaisia tietoturvaa ja tietosuojaa koskevia uhkatilanteita.

Kyberharjoitusskenaariot 2021 vihon kansi: Skenaarioesimerkkejä harjoituksen järjestäjälle

Skenaarioiden esimerkkejä voidaan käyttää apuna kaiken tyyppisten kyberharjoitusten toteutuksessa. Ne soveltuvat yrityksen tai organisaation hallituksen, johdon, tietoturva-ammattilaisten, viestijöiden tai vaikkapa lakitiimin pureksittavaksi. Jokaiseen skenaarioon liittyy myös lisähaaste, jolla suunniteltavan harjoituksen vaikeuskerrointa on helppo nostaa. Yhdistelemällä skenaarioita keskenään voidaan rakentaa monimutkaisia ja haastavia koko organisaation toiminnan kattavia harjoituksia.

Yksi tapa harjoitella on käydä harjoitus läpi työpöydän ääressä, kuten Kyberturvallisuuskeskuksessa työskentelevä Kalle Varjola kollegoineen huomasi: "Tällainen lähestymistapa mahdollistaa esimerkiksi lakimiehille tilaisuuden arvioida harjoituksessa esiin tulevia oikeudellisia näkökulmia hieman kiireettömämmässä ilmapiirissä. Kokeilimme kyseistä lähestymistapaa myös Kyberturvallisuuskeskuksen lakimiesten kesken viime vuonna ja voin sitä lämpimästi suositella."

Kyberharjoitusskenaariot 2021 lisää lukijan ymmärrystä ajankohtaisista kyberympäristössä vaikuttavista uhista, ja miten ne käytännön tasolla voivat vaikuttaa organisaation toimintaan ja jatkuvuuden hallintaan.

Tutustu Kyberharjoitusskenaarioihin ja poimii omalle organisaatiollesi parhaiten soveltuvat harjoitukset.

Kyberharjoitusskenaariot 2021 verkkojulkaisu

Näin tilaat Kyberharjoitusskenaariot 2021 - julkaisun

  • Ilmoita yhteystieto, johon haluat oppaat lähetettävän postitse (vastaanottajan nimi ja postiosoite).
  • Lähetä tilauksesi sähköpostiosoitteeseen kyberharjoitukset (at) traficom.fi