Mediataitoviikolla huomio lasten ja vanhempien tietoturvataitoihin

Tietoturva Nyt!

Tietoturvaosaaminen on nykyarkemme kansalaistaitoja. Tietojen ja taitojen omaksuminen alkaa älylaitteen ensikosketuksesta, ja kehitys ja jatkuu läpi elämän. Haluamme olla tukemassa niin lasten kuin aikuistenkin tietoturvataitojen kehittymistä. Tervetuloa mukaamme Mediataitoviikolle 10.-16.2.2020!

"kuvituskuva, jossa avattu läppäri"

Tutustu ja ota käyttöösi lapsille ja aikuisille tarkoitetut Turvallisesti netissä -oppaamme. Saat ladattua ne verkkosivuiltamme tai tilattua sähköpostitse kirjaamomme kautta

Alakouluikäiset voivat kokeilla tietoturvapeli Spoofya . Se on CGI:n julkaisema mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli tutustuttaa myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä turvallisen netin käytön perustaitoihin. 

Mediataitoviikko (10.-16.2.2020) on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana muun  muassa kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. 

Mediataitoviikkoa koordinoi Suomessa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Kansalliseen mediataitoviikkoon liittyy myös kansainvälinen Safer Internet Day (Ulkoinen linkki), jota vietetään 11.2.

Voit seurata viikon tapahtumia esimerkiksi somessa aihetunnisteilla #Mediataitoviikko ja  #mediakasvatus. Mediataitokoulun verkkosivuilla kerrotaan viikon eri tapahtumista tarkemmin.