Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tiedontarve lisääntyy, kun elämme poikkeuksellisissa oloissa

Tietoturva Nyt!

Kyberturvallisuuskeskus tuottaa useita erilaisia tilannekuvatuotteita organisaatioiden ja kansalaisten käyttöön. Tilannekuvatuotteet antavat asiakkaillemme ajankohtaista tietoa kyberturvallisuuteen vaikuttavista tapahtumista ja ilmiöistä. Tilannekuvaa tuotetaan normaaliin tapaan myös poikkeustilanteessa. Lisäksi teemme julkaisuja ajankohtaisista aiheista sekä annamme toimialatietoa sidosryhmillemme.

""

Kyberturvallisuuskeskuksen tilannekuvatuotteet

Tähän on kerätty tietoa eri tilannekuvatuotteista, joita Kyberturvallisuuskeskus tuottaa.

  • Viikkoraporttiin koostamme viikon merkittävimmät tapahtumat ja uutisnostot. Raportti laaditaan torstaisin iltapäivällä kello neljä, ja se käsittää tapahtumat edellisen raportin julkaisusta lähtien. Viikkoraportti lähetetään kaikille toimialakohtaisten sähköpostilistojen tilaajillemme.
  • Toimialakohtainen tilannekuva ja tiedotteet: Pidämme yllä eri toimialoille tarkoitettuja postituslistoja. Lähetämme listoille toimialaan liittyviä tietoturvatiedotteita ajankohtaisista aiheista.
  • Tietoturva Nyt! -julkaisut käsittelevät kyberturvallisuuden ajankohtaisia ilmiöitä ja tapahtumia. Julkaisuilla ei ole erillistä aikataulua, vaan niitä tehdään tarpeen mukaan. Julkaisut lähetetään automaattisesti kaikille toimialakohtaisten sähköpostilistojen tilaajillemme ja lisäksi ne julkaistaan kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla.
  • Kybersää on kuukausittain ilmestyvä säätiedote, joka antaa kattavan kuvan edellisen kuun kybertapahtumista. Kybersää on ensisijaisesti kohdennettu tietoturvasta vastaaville henkilöille. Tietoa on kattavasti tarjolla jokaiselle asiasta kiinnostuneelle. Liittymällä toimialalistalle, saat uusimman kybersään myös sähköpostiisi.
  • Varoitukset-osiossa julkaistaan varoituksia merkittävistä tietoturvauhkista. Varoituksen väri on ilmoitettu julkaisussa. Kun punainen varoitus julkaistaan, sekä käyttäjien että palvelujen ylläpitäjien on ryhdyttävä korjaaviin toimiin välittömästi. Keltainen varoitus puolestaan kertoo tilanteesta, jossa käyttäjien ja ylläpitäjien on noudatettava yleistä varovaisuutta tai valmistauduttava mahdollisiin korjaaviin toimiin.  
  • Haavoittuvuustiedotteiden avulla välitämme tietoa merkittävimmistä tietoomme tulleista ohjelmistohaavoittuvuuksia.
  • Haavoittuvuuskoosteet sisältävät myös haavoittuvuudet, joista ei ole tehty erillistä haavoittuvuustiedotetta. Kooste julkaistaan päivittäin.

Pääset tilaamaan haluamasi tilannekuvatuotteet täältä (Ulkoinen linkki).

Ilmoita tietoturvaloukkauksesta

Olethan meihin yhteydessä, jos sinuun tai organisaatioosi on kohdistunut tietoturvaloukkauksia, kuten tietojen kalastelua tai palvelunestohyökkäyksiä tai näiden loukkausten yrityksiä. Ilmoituksen voit tehdä sivuillamme sähköisellä lomakkeella. (Ulkoinen linkki)