Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva 2022 -seminaari kuvina

Tietoturva 2022 -seminaarin avasi liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. Puheenvuorossaan Harakka korosti saumatonta yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Koska tietoturva ei ole koskaan valmis, meidän täytyy varautua.
Ukrainan digitaalisen transformaation varaministeri George Dubynskyi käsitteli puheenvuorossaan digitaalisen yhteiskunnan puolustamista.
NATO StratCom COE:n johtaja Janis Sartsin puheenvuoro käsitteli uusia uhkia informaatio- ja verkkoympäristössä sekä datan ja teköälyn merkitystä.
NATO CCDCOE:n johtaja Mart Noorma: NATO CCDCOE lines of effort in support of cyber operation capability development
Venäjän hyökkäyssota on herättänyt monet meistä pohtimaan myös kyberturvallisuutta. Panelistit toivovat että ihmisten tietoisuus ja kiinnostus jatkuu myös kriisiaikojen jälkeen. Rauli Paananen, Valtion kyberturvallisuusjohtaja, Liikenne- ja viestintäministeriö / Axel Hagelstam, johtaja, Huoltovarmuuskeskus / Kirill Filatov, tietoturvapäällikkö, SOK / Jami Miettinen, Digijohtaja, Kuopion Energia Oy / Jarna Hartikainen, johtaja, Huoltovarmuuskeskus
Kuvassa vasemmalta oikealle: Kimmo Laaksonen, Sauli Pahlman, Kirsi Karlamaa, Minna Holopainen ja Tuomas Venho.
Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna Suomen tietotoimisto STT. Tunnustuksen perusteluissa STT:tä kiitettiin avoimesta viestinnästä, sen jouduttua kyberhyökkäyksen kohteeksi kesällä 2022. Kuvassa STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen, Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman, Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa, STT:n päätoimittaja Minna Holopainen ja tietohallintopäällikkö Tuomas Venho.
Aampäivän organisaatioiden ja yritysten johdolle sekä tietoturvapäättäjille suunnatun osuuden päätti Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.
CERT.EE:n johtaja Tõnu Tammer kertoi puheenvuorossaan uhkamaiseman muutoksista Virossa. Yhteistyö Suomen ja Viron välillä on aktiivista. Varautuminen kyberuhkiin edellyttää tiedon jakamista.
Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jukka-Pekka Juutinen ja tilaisuuden juontaja Piia Pasanen. Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea 1.12.2022 alkaen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.
CCDCOE:n tutkija Sigurður Emil Pálsson: Cybersecurity in a new age of conflict
Never waste a good crisis! Minna Holopainen, päätoimittaja, STT-Lehtikuva:n päätoimittaja Minna Holopainen ja Wärtsilä Oyj:n viestintäjohtaja Atte Palomäki kertovat, mitä oppivat jouduttuaan kyberhyökkäyksen kohteeeksi. Haastatelijana Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen.
"Rikosilmoituksen tekeminen on tärkeää tilannekuvan muodostamisen kannalta", muistuttaa rikoskomisario Marko Leponen.
Tietoturva 2022 -seminaari keräsi Tennispalatsiin ja kotikatsomoihin yhteenä noin 1000 katsojaa.
Päivitetty