Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva 2023 -seminaari kuvina

Avauspuheenvuorossaan ministeri Lulu Ranne korosti eri toimijoiden välistä tiivistä ja luottamukseen pohjautuvaa yhteistyötä, jotta yhteiskuntamme on turvallinen myös tulevaisuudessa.
Connie McIntosh kävi keynote-puheenvuorossaan läpi tekoälyn mukanaan tuomia uusia uhkia erilaisista huijauksista toimitusketjuihin kohdistuviin uhkiin ja geopolitiikkaan.
Tauon aikana asiantuntijamme esittelivät Kyberturvallisuuskeskuksen palveluita.
Tietoisuus ohjelmistoturvallisuuden merkityksestä on kasvanut, mutta osataanko sitä kaikkialla vaatia? Mitä oikeastaan pitäisi vaatia? Lavalla Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen.
Samuel Marchal viittasi puheenvuorossaan viime vuonna julkaistuun Tekoälyn mahdollistamat kyberhyökkäykset -raporttiin. Raportin pääset lukemaan klikkaamalla kuvaa.
Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Keuda. Tunnustuksen perusteluissa Keudaa kiitettiin avoimesta viestinnästä sen jouduttua viime syksynä kiristyshaittaohjelmalla tehdyn verkkohyökkäyksen kohteeksi.
Inhimilliset virheet ovat merkittävä syy tietoturvapoikkeamiin. Siksi hyvistä tietoturvakäytännöistä pitäisi tehdä mahdollisimman helppoja. Lavalla Petteri Hallikainen.
Verkkorikoksen uhrit eivät aina ymmärrä joutuneensa rikoksen uhriksi. Läheskään kaikki tapaukset eivät tule poliisin tietoon. Ilmoituksen tekeminen auttaa myös tilannekuvan luomisessa ja haitallisten ilmiöiden torjunnassa. Lavalla KRP:n verkkorikostorjuntayksikön päällikkö Marko Leponen.
Aito vai feikki? Nykyään eron tekeminen voi olla mahdotonta. Tärkeää on ymmärtää motiiveja pahantahtoisen informaatiovaikuttamisen taustalla, sanoo Benjamin Delhomme.
Matthew Cronin esitteli puheenvuorossaan Yhdysvaltain kansallista kyberturvallisuusstrategiaa ja muistutti, että vastuu kyberturvallisuudesta ei voi olla yksilöiden, pienyritysten tai paikallishallinnon vastuulla.
Tiedonjakaminen ja yhteinen tilannekuva ovat yhteiskunnan turvallisuuden kivijalka. Tämä meillä onkin jo hallussa - nyt hiotaan hyvästä vielä parempaa. Lavalla Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa ja Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen. Tilaisuuden juonsi Juuso Pekkinen.
Päivitetty