Tietoturvan vuosi 2019 sisälsi iloa, murhetta ja muutoksia

Tietoturva Nyt!

Muistathan vielä 5G ja Galileo -tapahtumamme, Harjoitusohjeen ja Tietoturvamerkin? Tunnistatko big game hunting -ilmiön? Jäikö mieleen kuntien kuuma kyberkesä 2019 tai Office 365 -tietomurrot? Kertaa keskeiset kybertapahtumat Tietoturvan vuosi 2019 -katsauksestamme, ota opiksi ja tee tulevasta kybervuodestasi edellistä parempi.

"vuosikatsauksen kansikuva"

Vuosi 2019 sisälsi useita tietoturva-alan positiivisia saavutuksia ja mielenkiintoisia ilmiöitä. Järjestämämme 5G ja Galileo -hakkeritapahtumat saivat kansainvälistäkin huomiota, Harjoitusoppaamme antoi organisaatioille eväitä kyberharjoitteluun ja Tietoturvamerkki kuluttajille mahdollisuuden fiksuihin älylaitehankintoihin.

Kybersäätämme seuraavat ehkä muistavat, että vuonna 2019 tietoturvailmiöiden suursäätila oli usein sateinen ja huolta herättävä. Huolestuimme etenkin suursaaliita metsästävistä big game hunting -kiristyshyökkäyksistä, kotimaisten kuntien kyberturvallisuudesta ja arkiseksi ilmiöksi jämähtäneistä Office 365 -tietomurroista. Tarkemmat arviot esimerkiksi nettihuijauksiin, haittaohjelmiin ja tietomurtoihin liittyvistä riskeistä löydät katsauksestamme. 

2019 oli myös kyberturvallisuuslainsäädännön supervuosi, kun esimerkiksi TUPAS tuli tiensä päähän, tunnistuspalvelumarkkinoille saatiin kaivattua kilpailua ja evästeistä keskusteltiin paljon.    

Katsauksessamme esillä ovat myös palvelumme, esimerkiksi tiedonvaihtoryhmiemme kuulumiset sekä HAVARO-palvelun ja tietoturva-arviointien kehityskulut. 

Jotta menneisyydestä voidaan oppia ja kotimaista kyberturvallisuuden tasoa parantaa, pelkkä puhe ei riitä. Niin organisaatioiden kuin yksityishenkilöiden on otettava arkeensa tietoturvallisuutta tukevia toimintapoja. 

Hyviä lukuhetkiä Tietoturvan vuosi 2019 -katsauksemme parissa!