Turvalisti-Teijo on mukana Euroopan kyberturvallisuuskuukaudessa

Tietoturva Nyt!

Teijo on tietoturvan personal trainer, jonka vinkit sopivat kaikille. Verryttele tietoturvataidot kuntoon turvalistien neuvojen avulla.

""

Tietoturvasta huolehtiminen on digitaalisen elämäntapamme kansalaistaito. Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi, jonka aikana jokainen voi kohentaa omia tietoturvataitojaan.

Aloita treenaaminen näiden kolmen vinkin avulla:

Salasanoja ei tarvitse opetella ulkoa

Turvallinen salasana on pitkä ja monimutkainen. Yhtä tärkeää on käyttää jokaisessa palvelussa eri salasanaa. Harvoja asioita tarvitsee nykyisin muistaa ulkoa, onneksi ei myöskään salasanoja. Erilaiset salasanojen hallintaohjelmat auttavat pitämään hermot kurissa ja käyttäjätilit turvassa. Seuraava askel käyttäjätilien turvaamisessa on monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto, jolloin identiteettisi varmistetaan kirjautumisen yhteydessä kahdella tai useammalla eri menetelmällä.

Muista pitää huolta myös älylaitteiden tietoturvasta

Monesta kodista löytyy nykyään uudenlaista älyä. Verkkoon liitetyt jääkaapit, kahvinkeittimet, televisiot ja turvakamerat helpottavat arkea. Älylaitteiden tietoturvasta kannattaa kuitenkin pitää erityistä huolta. Yksi huonosti suojattu laite voi tarjota rikollisille pääsyn kodin verkkoon ja sitä kautta muihin laitteisiin. Muista siis päivittää myös televisiosi ja muut älylaitteet.

Taskuvarkaat ovat siirtyneet kadulta nettiin

Verkossa tapahtuvat huijaukset ovat arkipäivää. Rikolliset käyttävät usein hyväkseen ihmisten hyväuskoisuutta ja auttamishalua. Suhtaudu varauksella linkkeihin ja liitetiedostoihin, ja muista etteivät luotettavat tahot kysy salasanojasi tai pankkitunnuksiasi puhelimitse tai sähköpostilla.

Seuraa turvalisteja somessa ja jaa vinkit myös kavereillesi!

Turvalistit.fi (Ulkoinen linkki)

Instagram: @turvalistit

Facebook: https://www.facebook.com/turvalistit/ (Ulkoinen linkki)

Twitter: https://twitter.com/turvalistit (Ulkoinen linkki)

Teijoon voit törmätä lokakuussa myös televisiossa Ylen kanavilla.