Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturva Nyt!

Mediataitoviikon kunniaksi julkaisemme lapsille ja heidän huoltajilleen tarkoitetut kyberturvallisuusoppaat. Jos tarvitset neuvoja muun muassa fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön tai kaipaat kyberaiheisia tehtäviä lapsille, tämä opas on sinulle. Alkuperäiset oppaat on laatinut ja tuottanut Brasilian CERT.

""

Tänä vuonna keskitymme lapsiin ja heidän huoltajiinsa. Turvallisesti netissä -oppaissa on ohjeita muun muassa fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön sekä hauskoja tehtäviä lapsille. Alkuperäiset oppaat on laatinut ja tuottanut Brasilian CERT (Cert.br).

Oppaiden nettiversiot saat verkkosivuiltamme. Oppaista on mahdollista saada myös maksuttomia ja painettuja paperiversioita. Tilaus hoituu sähköpostitse. Tiedotamme tilausohjeista tarkemmin, kun oppaiden painoversiot ovat valmiit.

Mediataitoviikko (4. - 10.2.2019) on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana muun  muassa kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. 

Mediataitoviikkoa koordinoi Suomessa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Kansalliseen mediataitoviikkoon liittyy myös kansainvälinen Safer Internet Day, jota vietettiin tiistaina 5.2. teemalla Together for a better internet.

Ehdit vielä mukaan esimerkiksi seuraamalla sosiaalisen median kanavia aihetunnisteilla #Mediataitoviikko ja  #mediakasvatus. Mediataitokoulun verkkosivuilla kerrotaan viikon eri tapahtumista tarkemmin.  

Muokattu tekstiä oppaiden painoversioihin liittyen. Painatus on viivästynyt, siksi Kyberturvallisuuskeskus ei ole ohjeistanut oppaiden tilaamisesta tarkemmin. Hoidamme asiaa parhaillaan ja tiedotamme tilausohjeista niin pian kuin mahdollista.