CERT-FI 20 vuotta: Muistatko, kun palvelimet olivat rautaa ja Snowden heilutti maailmaa?

Tietoturva Nyt!

Internetin ihmemaassa värähteli, kun millenium kääntyi ensimmäiselle vuosikymmenelleen. Esineiden internet oli tieteiskirjallisuutta ja Conficker-mato söi internetiä. Samoihin aikoihin Edward Snowden pysäytti tietovuodollaan kansainvälisen median ja samalla sai meidät kaikki pohtimaan tietoturvaa ja turvallista viestintää. Aikakauden tietoturvamuistojaan jakavat nyt Fingrid Oyj:n varatoimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka ja Sauli Pahlman, Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja.

Sinisellä pohjalla tekstiä: Kyberturvallisuutta kellon ympäri. Cybersäkerhet dygnet runt. CERTI-FI 20

Muistatko, missä olit, kun uutiset alkoivat laulaa Edward Snowdenista? Tai kerrotko nuorisolle juttuja ajoista, jolloin ei eletty pilven reunalla eikä datamassoja pyöritelty pilvipalveluissa? Lämmitteletkö muistoilla, jotka vievät roskapostin kulta-aikoihin ja Conficker-madon liikkeisiin?

Elitpä aikakauden tapahtumia enemmän tai vähemmän innokkaasti, tapahtumat viittaavat CERT-FI:n aikakauteen vuosina 2007-2015.

Ajoistaan tietoturvan palokunnan kyljessä kertovat nyt Fingrid Oy:n varatoimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka ja keskuksemme ylijohtaja Sauli Pahlman.