Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Siirry hakuun

Tekemistä lapsille

Tietoturvasta huolehtiminen on nykyisin osa arkisia kansalaistaitoja. Taitojen omaksuminen alkaa heti, kun lapsi saa älylaitteen käteensä, ja kehitys ja jatkuu läpi elämän. Kyberturvallisuuskeskus haluaa tukea lasten tietoturvataitojen kehittymistä. Kokoamme tälle sivulle erilaisia lapsille sopivia kyberturvallisuuteen liittyviä materiaaleja.

Spoofy - lasten oma tietoturvapeli

""

Spoofy on alakouluikäsille sopiva mobiilipeli, joka valmentaa lapsia suojautumaan esimerkiksi nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Pelin on julkaissut IT-palveluyhtiö CGI, pääkumppaneinaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Valtion kehitysyhtiö Vake.

Pelin voi ladata ilmaiseksi Googlen ja Applen sovelluskaupoista.

Lataa Spoofy App Storesta (Ulkoinen linkki)

Lataa Spoofy Google Playsta (Ulkoinen linkki)

Opettajien ja vanhempien maksuttomat tukimateriaalit löytyvät osoitteesta https://www.cgi.fi/fi/spoofy (Ulkoinen linkki)

Turvallisesti netissä -oppaat lapsille

""

Lapsille tarkoitettu opas sisältää tehtäviä, jotka ohjaavat fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön.