Förstasidan: Cybersäkerhetscentret
Förstasidan: Cybersäkerhetscentret
Gå till sökfunktionen

Om webbplatsen

Kyberturvallisuuskeskus.fi är Transport- och kommunikationsverkets webbplats.

Webbläsare och terminaler

Webbplatsen är responsiv och innehållet skalas enligt terminal. Webbplatsens layout är bäst lämpad för de nyaste webbläsarversionerna. Webbplatsen kan även användas med äldre versioner av webbläsare, men då är det inte garanterat att alla egenskaper kan användas fullt ut.

Prenumerationer på material

Via webbplatsen kan man skapa en prenumeration och få de senaste pressmeddelandena till sin e-post. Dessutom kan man prenumerera på flera RSS-flöden (Extern länk).

Webbplatsen använder kakor

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att samla in statistik om besökare och analysera informationen. Vårt mål är att användarorienterat utveckla kvaliteten och innehållet på vår webbplats. Vi delar inte information om våra besökare med någon tredje part. Om du vill kan du förbjuda användningen av kakor.

En kaka är en liten textfil som skickas till användarens dator och sparas där. Kakor skadar inte användarens dator eller filer. Tänk på att kakor kan vara nödvändiga för att vissa tjänster ska fungera korrekt.

Webbplatsen använder både sessionskakor och kartläggningskakor. Sessionskakorna sparas i minnet så länge webbläsaren är öppen, men förstörs när webbläsaren stängs. Det är endast kartläggningskakor som används för att identifiera nya besökare och återvändande besökare som sparas.

På vår webbplats använder vi programmet Piwik för webbanalys som tillhandahålls av en tredje part. Programmet installerar en kartläggningskaka på användarens dator. Med hjälp av kakor får vi reda på om det är fråga om en återvändande användare.

Användarens webbläsare berättar om en kartläggningskaka redan används. Om det inte finns någon kartläggningskaka installeras en ny kaka i webbläsaren. Vi förmedlar aldrig information om användaren som vi fått via kartläggningskakor till en tredje part.

Med hjälp av kakor samlas följande information in:

  • användarens IP-adress
  • klockslag
  • besökta sidor
  • webbläsare
  • från vilken internetadress användaren har kommit till webbplatsen Traficom
  • från vilken server användaren har kommit till webbplatsen Traficom
  • från vilket domännamn användaren har kommit till webbplatsen Traficom

  De flesta webbläsare tillåter att kakor inaktiveras. Det kan man göra i till exempel webbläsaren Internet Explorer via Verktyg > Internetinställningar > Skydd.

  Sociala kopplingar

  På webbplatsen finns en så kallad social koppling till en tredje parts (Youtube) gränssnitt. På appar som tillhandahålls av en tredje part tillämpas denna tredje parts användarvillkor och övriga villkor.