Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Helmikuun Kybersää 2024

Tietoturva Nyt!

Helmikuussa vallitseva kybersäätila oli sateinen. Microsoft 365 -tilimurrot jatkuivat helmikuussakin. Myös haktivistit jatkoivat palvelunestohyökkäyksiään, kun kuun alussa suureen määrään suomalaisia organisaatioita kohdistui palvelunestohyökkäyksiä.

Kuukauden Kybersää. Samat tiedot löytyvät PDF-tiedostosta

Huijauksien osalta helmikuussa liikkeellä oli esimerkiksi erilaisilla liikennerikkeillä pelottelevia huijauksia. Ilmoituksia tuli myös toimitusjohtajahuijauksista, joissa on pyydetty esimerkiksi laskutus- tai tilitietojen muokkaamista niin, että rahat päätyisivätkin oikean saajan sijaan rikollisen tilille. Organisaatioissa tulisi tarjota työntekijöille, kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita unohtamatta, selkeät ohjeet organisaation laskutuskäytäntöihin sekä turvallisiin varmistuskäytäntöihin, ja niistä tulisi aina pitää kiinni.

Valon pilkahduksia helmikuuhun tarjosivat huijauksia vastaan suojatut SMS-lähettäjätunnukset, joita on ehtinyt kertyä jo yli 80. Jokainen suojattu tekstiviestien lähettäjätunnus vähentää rikollisten keinoja huijata viranomaisten ja yritysten nimissä. Pitkän aikavälin tarkastelussa on tässä kuussa haavoittuvuuksien nopeutuva hyväksikäyttö.