Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Kyberturvallisuuskeskus julkaisee kerran viikossa viikkokatsauksen, jossa käsitellään viikon aikana esiin nousseita tapauksia ja ilmiöitä sekä kerrataan Kyberturvallisuuskeskuksen ajankohtaisia asioita. Pyrimme tuomaan esiin erityisesti Suomessa näkyviä kyberturvallisuuteen liittyviä teemoja. Viikkokatsaus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja sen tarkoitus on lisätä kybertietoisuutta.
 

Tällä sivulla

Viikkokatsaus

M365-tunnuksia kalastellaan nyt etenkin Dropbox-palvelun avulla. Olethan tarkkana Dropboxista saapuvien tiedostojen kanssa.
Tällä viikolla kerromme muun muassa vinkkejä lapsille ja vanhemmille turvalliseen pelaamiseen sekä bottiverkoista.
Tällä viikolla toivotamme uudet koululaiset tervetulleiksi myös digitaaliselle opintielle. Kerromme myös Microsoftin uudistuksesta, jolla palveluihin kirjautumisen ja hallinnan turvallisuutta paran...
Tällä viikolla kerromme mm. Nyt valppaana! -kampanjasta ja kokoamme tunnelmia Assembly-tapahtumasta. Mukana myös ajankohtaiset huijaukset.
Tällä viikolla kerromme mitä kiristyshaittaohjelmat ovat ja miten niiltä voi suojautua.
Tällä viikolla kerromme mitä voit tehdä, jos henkilötietojasi joutuu väärin käsiin. Huijarit eivät lepää kesälläkään, joten muistutamme myös Traficomin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.
Tällä viikolla kerromme mm. lainahuijauksista ja siitä miten syksyllä maksettavat veronpalautukset kiinnostavat myös rikollisia.
Tällä viikolla kerromme mm. CrowdStriken päivityksen aiheuttamasta häiriöstä sekä annamme vinkkejä turvalliseen somettamiseen.
Tällä viikolla kerromme mm. haavoittuvuuksien entistäkin nopeammasta hyväksikäytöstä ja osallistumisestamme Assembly-tapahtumaan.
Valtioneuvosto on asettanut tutkintaryhmän selvittämään Helsingin kaupunkiin kohdistunutta tietomurtoa. Käymme läpi, mitä tapauksesta voi oppia.
Tällä viikolla varoittelemme M365-tietomurroista ja tietojenkalastelusta hotellivarauspalvelun kautta. Annamme myös vinkkejä kyberturvalliseen lomamatkailuun.
Tällä viikolla kerromme esimerkiksi kyberturvallisuusharjoittelun tärkeydestä ja loma-ajan tietoturvasta.
Tällä viikolla kerromme mm. siitä, miten fyysinen turvallisuus on yksi tietoturvan keskeisimmistä tekijöistä ja suosittelemme valmistautumaan kvanttiturvallisiin salausalgoritmeihin siirtymiseen.
Tällä viikolla kerromme muun muassa toimitusjohtajien nimissä lähetetyistä huijauksista ja siitä miten toimitusketjuhyökkäykset ovat viime vuosina yleistyneet. Palaamme myös toukokuun Kybersään mer...
Traficomin nimeä käytettiin SMS-huijaukseen, jossa maksamattoman sakon verukkeella kalasteltiin pankkitunnuksia. Poliisioperaatiossa suljetussa bottiverkossa oli yli 19 miljoonaa päätelaitetta. Bot...
Tällä viikolla kerromme mm. oman organisaation palveluiden tietoturvan kartoittamisesta, sekä NIS2-direktiivin riskienhallintavelvoitteesta.
Kuntiin kohdistuneet kyberhyökkäykset ovat yleistyneet, ja tällä viikolla muistutammekin kuntien tietoturvan merkityksestä. Huomioimme myös tulevat europarlamenttivaalit ja annamme vinkkejä tietotu...
Tällä viikolla kerromme esimerkiksi Helsingin tietomurrosta, joka osoittaa monille organisaatioille kuinka tärkeää tietoturvaan panostaminen on.
Tällä viikolla poistimme huhtikuussa julkaistun vakavan varoituksen Palo Alton tuotteiden kriittisestä haavoittuvuudesta. Kerromme myös tarkempaa pohdintaa Mirai-haittaohjelman varjopuolista ja kei...
Tällä viikolla kerromme muun muassa pankkitietoja varastavasta Android-haittaohjelmasta. Mukana on tuttuun tapaan myös ajankohtaiset huijaukset.