Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Syyskuun teemakuukausi: Tietoturvailmiöt tutuksi

Tietoturva Nyt!

Loppuvuoden aikana Kyberturvallisuuskeskuksessa vietetään teemakuukausia. Teemakuukausien sarjan käynnistää syyskuussa Tietoturvailmiöt tutuksi -teemakuukausi, jonka aikana tarjoamme arvokasta tietoa yleisimmistä tietoturvauhkista ja siitä, miten voit suojata itsesi verkossa. Jatka lukemista ja ota ensimmäinen askel kohti turvallisempaa digitaalista elämää!

Opi tuntemaan yleisimmät uhat

Tietoturvauhkia on monenlaisia, ja ne voivat iskeä mihin tahansa digitaaliseen toimintaan. Tämän kuukauden aikana esittelemme muiden muassa seuraavia yleisiä tietoturvauhkia:

  1. Tietojenkalastelu: Tietojenkalastelussa hyökkääjät yrittävät huijata sinut antamaan arkaluonteisia tietoja, kuten salasanoja ja pankkitietoja, käyttäen väärennettyjä viestejä ja sivustoja.
  2. Verkkohuijaukset: Verkossa kiertää monenlaisia huijauksia, joissa hyökkääjät pyrkivät keräämään erilaisia tietoja uhrista, esimerkiksi verkkopankkitunnuksia tai luottokorttitietoja.
  3. Kiristyshaittaohjelmat: Kiristyshaittaohjelmat (eng. Ransomware) salaavat uhrin tiedostoja ja vaativat lunnaita niiden vapauttamiseksi. Kiristyshaittaohjelmat voivat aiheuttaa merkittävää haittaa yksilöille ja organisaatioille.
  4. Palvelunestohyökkäykset: Nämä hyökkäykset pyrkivät saattamaan verkkosivustot tai palvelut pois käytöstä ylikuormittamalla ne liiallisella liikenteellä.

Tietoturva on meidän jokaisen asia

Tietoturva koskee meitä kaikkia, ja sen merkitys vain kasvaa digitaalisen maailman laajentuessa. Syyskuun aikana jaamme tietoa ja vinkkejä tietoturvauhista, jotta voit tunnistaa ne ja suojautua paremmin. Osallistu teemakuukauteen seuraamalla verkkosivujamme ja sosiaalisen median tilejämme.

Yhdessä kohti turvallisempaa digitaalista ympäristöä

Tietoturvan edistäminen vaatii yhteistyötä. Kutsu perheesi, ystäväsi ja kollegasi mukaan tähän tärkeään aiheeseen jakamalla tietoa ja keskustelemalla. Yhdessä voimme luoda turvallisempaa digitaalista maailmaa kaikille.

Tietoturvailmiöt tutuksi -teemakuukausi tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia yleisimmistä tietoturvauhista ja niiden torjuntakeinoista. Ole siis kuulolla, ja auta levittämään tietoisuutta tietoturvan merkityksestä. Yhdessä voimme tehdä tietoturvasta tutumman aiheen kaikille!