Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Tietoturvan standardointiverkosto

Taustaa

Tietoturvan standardointiverkosto perustettiin silloisessa Viestintävirastossa syksyllä 2016 Liikenne- ja viestintäministeriön aloitteesta.

Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi johtava asiantuntija Timo Leppinen, jonka vuoden kestäneen puheenjohtajakauden aikana verkosto keskittyi ensisijaisesti esineiden internetin standardoinnin seurantaan. Syksyllä 2017 verkosto siirtyi nykyisen puheenjohtajan Saana Seppäsen alaisuuteen.

Verkoston tarkoitus

Verkosto kokoaa yhteen eri sidosryhmiä seuraamaan tietoturvallisuuden ajankohtaisia standardointi- ja sääntelyhankkeita sekä niihin liittyviä ilmiöitä. Verkosto jakaa tietoa ja sen toiminnassa pyritään aktiiviseen vuorovaikutukseen. Myös verkostoitumista osallistujien kesken tuetaan aktiivisesti.

Kenelle

Tietoturvallisuuden standardointiverkosto on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Nykyisin verkostossa on satakunta jäsentä eri sidosryhmistä: edustettuna on yrityksiä mikroyrityksistä suuriin kansainvälisiin toimijoihin, teleoperaattoreita, akatemiaa, tarkastuslaitoksia sekä eri hallinnonalojen viranomaisia.

Miten mukaan

Verkostoon voi liittyä ilmoittautumalla puheenjohtajalle sähköpostitse (saana.seppanen[at]traficom.fi).

Toiminta

Verkosto kokoontuu 3-5 kertaa vuodessa ajankohtaisten asioiden ympärille ja kokousten kesto on tyypillisesti 3 tuntia. Kokouksiin sisältyy katsaus virallisten standardointiorganisaatioiden (ISO/IEC, CEN/CENLEC, ITU-T/ETSI) ajankohtaiseen tietoturvatoimintaan, minkä lisäksi jatkuvassa seurannassa ovat mm. OWASP ja 3GPP. Kattaus täydentyy ajankohtaisten teemojen asiantuntijaesityksillä. Kokousmateriaalit jaetaan osallistujille myös jälkikäteen, mikäli esiintyjät sen sallivat.

Ajankohtaista

Tietoturvallisuuden standardointiverkoston kokoukset on pidetty pääsääntöisesti Liikenne- ja viestintäviraston tiloissa ja niihin on tarjottu vaihtelevasti etäosallistumismahdollisuutta. Koronan vuoksi kokoukset järjestetään tällä hetkellä kuitenkin kokonaan verkossa, kunnes fyysiset kokoontumiset katsotaan taas turvallisiksi.

Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 23.9.2020 klo 12-15 verkossa.

Päivitetty