Ohjeet ja oppaat organisaatioille ja yrityksille

Organisaatiot ovat entistä riippuvaisempia digitaalisista palveluista ja järjestelmistä. Hyvin rakennettu kyberturvallisuus suojaa organisaation toimintakykyä ja varmistaa, että liiketoiminnassa voidaan hyödyntää digitaalisten palveluiden ja järjestelmien tarjoamia mahdollisuuksia. Tälle sivulle on koottu ohjeita organisaation tietoturvan parantamiseksi.

""

Harjoitustoiminta

Kyberharjoittelun tavoitteena on parantaa organisaatioiden toimintavalmiuksia ja reagointikykyä vakavien tietoturvaloukkaustilanteiden varalta sekä lyhentää ja pienentää varsinaisten kyberhyökkäysten vaikutuksia. Harjoitustilanteessa luodaan simuloitu kriisitilanne, jonka ratkaisemisesta organisaatio saa arvokkaita oppeja oman toimintansa kehittämiseksi.

Opas tietovuototilanteisiin organisaatioille ja yrityksille

Organisaatio tai yritys saa apua ja tietoa tilanteessa, jossa sen tietoja on vuotanut ulkopuolisten käsiin tietomurron tai tietovuodon vuoksi.

Ilmoita tietoturvaloukkauksesta

Yksityishenkilöt, yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle niihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta tai palvelunestohyökkäyksistä, sekä näiden loukkausten yrityksistä.