Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Etusivu: Kyberturvallisuuskeskus
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus havainnoi ja ennakoi digitaalisen yhteiskunnan nousevia trendejä ja ilmiöitä. Tuotamme tietoa asiakkaillemme ja verkostoillemme tietoturvailmiöistä sekä niiden taustalla vaikuttavista trendeistä ja kehityskuluista. Ilmiöseurannan avulla teemme ennakoivia toimenpiteitä kansallisen kyberturvallisuuden edistämiseksi sekä suomalaisten organisaatioiden varautumisen tueksi.

Yhteiskunnan nopea digitalisaatio, uudet teknologiat ja sovelluskohteet sekä virtuaalisen maailman sulautuminen osaksi organisaatioiden ja kansalaisten arkea luovat uusia mahdollisuuksia, mutta tekevät meidät myös alttiimmiksi tietoturvauhille ja uudenlaisille haavoittuvuuksille. Kyberturvallisuuskeskuksen ilmiöseurannassa havainnoimme ja ennakoimme nousevia teknologioita sekä niiden vaikutuksia kyberturvallisuuteen ja analysoimme megatrendien, laajempien kehityskulkujen ja heikkojen signaalien vaikutuksia digitaaliseen yhteiskuntaan.

Jatkuvan ja osallistavan toimintaympäristön havainnoinnin lisäksi ratkaisemme nouseviin teknologioihin, sähköisen viestinnän muutokseen ja digitalisaatioon liittyviä kysymyksiä yhteistyössä Traficomin Tulevaisuustyön kanssa. Tuotamme tulevaisuuteen katsovia projekteja ja kokeiluja yhteistyössä verkostojemme kanssa.

Kyberturvallisuuskeskuksen ilmiöseuranta on osa Huoltovarmuuskeskuksen Digitaalinen Turvallisuus 2030-ohjelmaa (Ulkoinen linkki).

Lisätietoja

kyberturvallisuuskeskus@traficom.fi

Päivitetty